Rezolucija o osudi genocida u Srebrenici i njegovog negiranja u Kongresu SAD

Ostavite komentar


  1. Ako se u Srebrnici dogodio genocid a i Ameri dobro znaju da nije, šta su činili vojnici SAD po svetu- svuda gde su ratovali ali posle 1945.g. nisu uspeli da dobiju ni jedan jedini rat? A i taj Drugi svetski rat su dobili u Evropi zahvaljujući milionima izginulih Rusa. Zar Hirošima i Nagasaki nusu bili genocid? Ubijanja civila, dece i žena u Vijetnamu je po Amerima odbrana SAD, šta je bilo u Iraku, Avganistanu itd. Bez potrebe napasti neku zemlju, boimbardovati nejač kao npr. u Srbji isl. po tim belosvetskim gangsterima nije genocid- ali kada se Srbi brane od muslimanskog kasapljenja, e, to žele da osude te fašistoidne američke budale!

  2. Da mi donesemo rezoluciju da se USA i EU sa Nemačkim i Hrvatskom proglase genocidnim narodima i da se nose malo u PM više?

  3. Ma znaju i oni da nije genocid već zločin osvete zbog pokolja tj genocida preko 7000 hiljda Srba civila oko Sarajeva. Nego njima trebaju novi moderni negativci, nad Rusijom su bespomoćni pa satiru male narode poput nas. Treba zaboraviti nemački fašizam, Hirošimu pa nadalje sve SAD genocide, zatim Jasenovac i naravno i dan danas moderno kolonijalno britansko robovlasništvo. Živela, nekad, sloboda!

  4. Po ovoj rezoluciji, ubijeno je 8000 nevinih zarobljenika iako je istina da je vecina ubijena u borbama prilikom pokusaja da probiju obruc prilikom cega su i ti bosnjacki vojnici ubijali vojnike RS kao i civile Srbe. Dan pre ulaska Vojske RS u Srebrenicu ubijena je poslednja Srpkinja u Srebrenici, starica od 80-tak godina. Sta je sa njom i ostalim Srbima u Srebrenici i okolini? Isto tako, po ovoj rezoluciji ispada da je njih dva miliona proterano i 100.000 ubijeno od strane Srba iako je realnost da medju tih dva miliona proteranih i 100.000 ubijenih ima i Srba koje su ubili i proterali Bosnjaci i Hrvati. Jedna vrlo podla rezoluzija ali ne cudi da je takva ako se vidi da iza nje stoji lik kao sto je Eliot Engel kao i neke NVO (znamo i koje) koje deluju na teritoriji Srbije.

  5. Da imamo vlast kakvu bi trebalo da ima normalna država, trebalo bi da usvojimo u parlamentu rezuluciju o genocidu nad američkim indijancima i, nakon toga, crncima. To su zaista bili genocidi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.