Nastavlja se Partizanov hod po ivici. Osim u ubedljivo dobijenom meču sa Jagodinom, šampion nijednom ovog proleća nije uspeo da spoji lepo i korisno za devedeset minuta, i pobedi i odigra po meri svojih kvaliteta, a u tu crno-belu sliku tima sa novim trenerom Avramom Grantom uklopio se i nedeljni trijumf na gostovanju Hajduku.

Ni jesenas uvek dopadljivi i dominantni, ali do zimske pauze i klupskih smena, na domaćoj sceni rezultatski nedodirljivi branilac titule mučio je i sebe i posmatrače duela u Kuli, da bi se u finišu čak panično branio sa tri zadnja vezna, mada je čitav sat imao čoveka više na terenu. Čak je i izraelski strateg priznao da njegova ekipa „nije igrala dobar fudbal“ u poslednjem superligaškom kolu.

– Tako je to u fudbalu. U izgubljenom derbiju nismo uspeli da naplatimo svoju dobru partiju i potpunu dominaciju, a u Kuli smo i pored neubedljive igre stigli do važne pobede. Bitan je i utisak, ali još je bitniji ishod, a mi smo protiv defanzivno odlično postavljenog Hajduka sačuvali šest bodova viška od najbliže Zvezde. Najzad, valja znati da na ovom gostovanju nismo mogli da računamo na važne igrače S. Ilića, Vukića, Lazevskog, Volkova… – ima svoj ugao gledanja strelac oba gola Nemanja Tomić.

I, zaista je „parnom valjku“ nedostajala kreativna snaga ofanzivnih vezista Ilića i Vukića, ali ni taj detalj ni porodična drama štopera Ivanova, kojem je noć pre meča umrla majka, ni prinudni nastup centralnog defanzivca Stankovića na mestu levog beka, pa ni razočarenje posle izgubljenog Kup derbija sa Zvezdom, ne mogu biti dovoljan alibi za očigledne probleme u igri koji se ponavljaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari