RHMZ: Oblačno i hladnije s kišom 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da se danas u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Velikom Pomoravlju, kao i u Timočkoj Krajini, očekuje pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, dok se na planinama očekuje sneg.

U ostalim krajevima, južnije od ovih oblasti, smenjivaće se sunčani i oblačni intervali, a pojava kiše biće učestalija u drugom delu dana, kada će lokalni pljuskovi biti praćeni i grmljavinom.

Duvaće slab i umeren vetar iz različitih smerova, a na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Braničevu vetar će biti jak, jugoistočni, ujutro i pre podne i sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od tri do sedam stepeni, a najviša od osam na severu i zapadu Srbije do 15 stepeni u južnim krajevima.

U petak 8. marta očekuje se pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom, a uveče i tokom noći delimično razvedravanje.

U subotu u Vojvodini i centralnoj Srbiji očekuje se pretežno sunčano i toplije, u ostalim krajevima malo do umereno oblačno, na krajnjem jugoistoku još ponegde sa slabim padavinama.

Uveče i tokom noći u svim krajevima stiže naoblačenje sa Jadrana, ali ono će tek ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak.

U nedelju će biti umereno oblačno vreme, veći deo dana suvo, još toplije i vetrovito.

Najtoplije će biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji sa maksimalnom temperaturom oko 20 stepeni, a najsvežije u Timočkoj Krajini od 12 do 14 stepeni.

Na planinama i u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Uveče i tokom noći sa zapada prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima uz prestanak košave, najavljuje RHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari