U kojim delovima Srbije će nam danas biti potrebni kišobrani? 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

U Srbiji će danas posle hladnog jutra, biti prolazno naoblačenje koje će posle podne i uveče ponegde usloviti kratkotrajnu kišu i to uglavnom u zapadnim, centralnim, jugozapadnim i južnim predelima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti umeren i jak, na severu i istoku Srbije kratkotrajno i olujni zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 4 do 13, a najviša od 24 do 28 stepeni Celzijusa. Najviše dnevne temperature biće u Loznici, Kragujevcu, Kraljevu i Negotinu 28 stepeni.

U kojim delovima Srbije će nam danas biti potrebni kišobrani? 2
Foto: hidmet.gov.rs

U Beogradu će danas posle hladnog jutra, biti prolazno naoblačenje bez padavina. Vetar će biti umeren, povremeno i jak zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 10 do 13 stepeni, a najviša oko 26.

Kada su u pitanju hidrološke prognoze iz RHMZ kažu da se na Dunavu od Bezdana do Novog Sada vodostaji nalaze oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa.

Biometeorološka situacija, kako navode iz RHMZ, može izazvati uobičajene tegobe kod pojedinih hronično obolelih i osetljivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima i bolesnicima sa povišenim krvnim pritiskom. Reumatski bolovi i nesanica su očekivani kao meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari