Roditelji prvaka osnovne škole u Kragujevcu ne puštaju decu na časove, traže drugu učiteljicu 1Foto: Shutterstock / wavebreakmedia

Roditelji prvaka u jednom odeljenju Osnovne škole „Živadinka Divac“ u Kragujevcu, nisu ni danas, treći dan drugog polugodišta, pustili svoju decu na nastavu, jer im je promenjena učiteljica, a zahteve su ispostavili direktoru škole.

Majka jednog učenika I-2, Milena Bjelović, rekla je agenciji Beta da je delegacija roditelja danas razgovarala sa direktorom škole, na njegov poziv, te su mu predstavili šta traže.

Ona je rekla da su roditelji svih 30 prvaka iz odeljenja I-2 jedinstveni u zahtevu da direktor, umesto nove učiteljice koja je došla je iz Škole za muzičke talente u Ćupriji, postavi drugu učiteljicu iz celodnevnog boravka koju deca poznaju i čijim radom su roditelji zadovoljni.

Bjelović kaže da roditelji insistiraju da ta učiteljica koja je prvacima odeljenski starešina, preuzme sve predmete, a da „novi kadar“ predje u boravak gde će takođe raditi s decom.

Ona dodaje da se molba roditelja odnosi i na to da pored celodnevnog boravka bude omogućen i produženi boravak, budući da je u odeljenju i jedan učenik sa razvojnim problemom kome bi više odgovarao taj kraći boravak u školi od 8 do 12.30 časova.

Bjelović je navela da su roditelji odlučni u zahtevu i da neće dovoditi decu u školu sve dok ne dobiju pozitivan odgovor i da su spremni da snose odgovornost zbog toga, a ako odgovor na njihove zahteve bude negativan, ispisaće svoju decu iz škole „Živadinska Divac“.

Bjelović je rekla da je direktor naveo da ima osam dana rok da im odgovori na molbu.

Za to vreme, kako je dodala, prvaci neće ići na nastavu po odluci svojih roditelja.

Bjelović je objasnila da su svi roditelji bili prezadovoljni radom obe učiteljice iz celodnevnog boravka i rezultatima u prvom polugodištu.

Jedna od učiteljica je otpuštena u drugom polugođu zbog preuzimanja učiteljice sa liste radnika sa nepunom normom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari