Rodoljub Šabić: Prikrivanjem informacija država pojačava sumnju

U obrazloženju tužbe, RJT poziva na podzakonske akte Ministarstva odbrane od kojih je većina prestala da važi pre nekoliko godina
RAZGOVOR: Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti značaja Rodoljub Šabić, povodom nove tužbe RJT, za Danas

Ostavite komentar


  1. Uzaludna je nasa nada da ce otvaranje poglavlja doneti postovanje zakona i Ustava u Srbiji. EU ne smeta to sto se u njenoj clanici podize spomenik atentatoru na ambasadora sopstvene drzave ili samohvalisanje predsednika parlamentarne politicke stranke /Zorana Milanovica/ da mu je deda bio ustasa, jos manje im smeta nocno, pod fantomkama rusenje Savamale ili kontrola politike nad pravosudjem u Srbiji. U svakom slucaju hvala gospodinu Sabicu na trudu da Srbija bude uredjena drzava.

  2. Ovo pokazuje da nismo i da nikada nećemo postati pravna država sa ovakvom Vladom jer jedine institucije koje imaju kredibilitet su GŠabić i g.S.Janković. Ovoj Vlasti smeta i korektnost g. Bujoševića na RTS-u koji se trudi da ne dođe do totalnog mraka u medijima.

  3. Nikada necu da razumem one koji komentarisu o problematici koju ne razumeju, postoje javne, drzavne, vojne, sluzbene, tajne informacije,shodno tim i drugim kategorijama, neke informacije su dostupne javnosti a neke ne.

  4. RJT/Dolovac bolje da se bave hiljadama predmeta koji se vec decenijama vuku po fiokama bez optuznica a i bez odustajanja od optuznica, nego da pucaju iz svih oruzja na ono malo institucija u drzavi (Sabic, Jankovic itd.) koje se bore za ocuvanje ljudskih prava! Cudi me od Zagorke Dolovac da se tako ponasa. I ona je postala SNS a pritom je prva u drzavi pozvana i zaduzena da bude izvan svih partija! Ovim saznanjem o RJT pod njenim rukovodstvom sam razocaran!

  5. Drzava nam odumire na nase oci. Jede se iznutra, jer odavno ne moze da jede drugu drzavu. Bolesni organi napadaju preostale, zdrave. Za takvu bolest ima leka. Tradicionalni su i narodni.

  6. Родољуб Шабић врши констатно притисак на Тужилаштво, а тужилаптво има доказе да угрожава безбедност државе. Мислим да би требало заита њега испитати, и да то што покушава неће проћи државним органима.

  7. Mislim da neke informacije ipak ne bi trebale da zavrse u njegovim rukama jer on nije relevatna osoba.

  8. Mislim da Sabic ipak nije najrelevatnija osoba u cijim bi rukama trebali da zavrse pojedini vazni dokumenti.

  9. RJT ne bi podnosilo tuzbu protiv Sabica da nema osnova za tvrdnju da ugrozava nacionalnoj bezbednost.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.