Romska ženska mreža Srbije: Solidarnost sa Marinikom Tepić i našim rumunskim sestrama 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO

Romska ženska mreža Srbije izrazila je večeras solidarnost sa potpredsednicom Stranke slobode i pravde Marinikom Tepić i svim pripadnicama rumunske nacionalne manjine, a povodom svih napada i govora mržnje oličenom u nastupu reditelja i komandanta nekadašnje paravojne formacije „Beli orlovi“ Dragoslava Bokana u medijima sa nacionalnom frekvencijom.

„Mi, žene različitog etničkog porekla, smo svakodnevno suočene sa diskriminacijom. Mi smo isključene iz političkog života i od nas se očekuje da se ne bavimo politikom, nama se ne veruje. Dozvoljeno nam je da govorimo samo o pitanjima direktno vezanim za našu manjinsku zajednicu. Zanimljive smo samo onda kada treba da sakupimo glasove svoje zajednice“, navedeno je u saopštenju.

One su dodale da su one „građanke ove zemlje, a ne nacionalni neprijatelji“.

„Neprijatelji Srbije su oni koji raspiruju rasnu, nacionalnu i versku mržnju. Oni koji sprečavaju žene da javno govore šta misle, oni koji propagiraju i sprovode nasilje nad ženama. Zahtevamo od medija da ukazuju i spreče govor mržnje. Zahtevamo od države da reaguje i kazni nasilje“, navedeno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.