Ružić: 577 miliona dinara za vrtiće u Novom Pazaru, Leskovcu i Ćićevcu 1Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

Ministar prosvete Branko Ružić najavio je danas izgradnju tri vrtića u Novom Pazaru, Leskovcu i Ćićevcu koji će obezbediti 590 novih mesta i dodao da će njihova izgradnja koštati više od 577 miliona dinara.

Nova dečija ustanova „Naše dete“ u Novom Pazaru dobiće 270 novih mesta za decu predškolskog uzrasta, u Leskovcu će biti obezbeđeno 120 novih mesta, dok će novi vrtić „Čarolija“ u Ćićevcu imati kapacitet od 200 mesta, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ružić je, nakon potpisivanja sporazuma sa gradonačenicima tih mesta, naveo da je do sada u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, koji ministarstvo sprovodi sa Svetskom bankom, izgrađeno ili je započeta izgradnja 12 vrtića.

On je najavio da će u narednom periodu, osim u Novom Pazaru, Leskovcu i Ćićevcu, početi radovi i na izgradnji vrtića u Kragujevcu i Petrovcu na Mlavi.

„Kroz ovaj projekat, izgradnjom novih vrtića, dogradnjom i adaptacijom postojećih objekata širom Srbije, biće obezbeđeno 11.000 novih mesta za mališane“, rekao je ministar prosvete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari