Ružić: Od sutra elektronski povezane Matična knjiga umrlih i Jedinstveni birački spisak

Ostavite komentar


  1. I onda ce veza da zakaze bas za vreme izbora.
    Sto naravno gradjani mogu da provere.

  2. To kao od ovog trenutka, a šta ćemo retrogradno sa onih milion što ih pridodajete sebi na lažnim izborima evo već 6 godina? Nema razgovora i sporazuma sa vama. Narod treba da shvati da vas treba oterati mirnim putem, a to znači totalnim bojkotom kada gubite svaki legitimitet i prelazite u obične građane koji kreću na suđenje, oduzimanje imovine sve do lustracije. Narod ne smete primoravati da izlazi na izbore, da slučajno niste okretali telefone…… Treba vam samo jedan telefon, vašeg advokata, s obzirom šta vas čeka.

  3. Prosle sedmice sam dobila SMS poruku od e-uprave. Cestitali mi prinovu i obavestili me da mi je dete, imenom i prezimenom, upisano u maticnu knjigu rodjenih, prijavljeno na prebivaliste i u obavezno osiguranje. Jedini problem je sto nisam rodila dete, niti mogu, i sto je neki sluzbenik greskom uneo pogrrsan broj mobilnog. Tek ce sada da nastanu problemi kada nesavesni i nezainteresovani drzavni cinovnici pocnu da nas sahranjuju u birackim spiskovima.

  4. A sto mora ručno da se unosi? Tu opet imamo prostor za korupciju. Napravite automatizovano čim se jedna baza izmeni, umrlih da se osveži i biracki spisak. Izveštaj na kraju dana online transparentno. Ovo rešava problem umrlih na spisku ali tek od sutra, šta ćemo Ruzicu sa onim 700.000 – 1.000.000 koji su mrtvi a u bazi su?

  5. Verujem u elektronsko povezivanje tih knjiga, ali ne verujem u povezivanje prema štampaču biračkih spiskova. Ima da povuče štampač prema sebi i one koji su umrli još za vreme drugog rata. Dupliranja neću ni da pominjem.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.