Šabac: Sutra protest poljoprivrednika, tvrde da im je ugrožena egzistencija 1Foto: Printscreen/ Youtube/ Fonet

Protest poljoprivrednika zakazan je za sutra 11. februara isped Gradske uprave u Šapcu, u 11,30 časova.

Odbornik u Skupštini grada Šapca Dragan Stanković, na konferenciji za medije koju je organizovala Inicijativa Selo – Grad, rekao je da su poljoprivrednici u problemu i da ih je u taj problem uvukla država.

Ona je, kakao ističe, glani krivac što je poljoprivrednicima ugrožena egzistencija.

“Ako ne izađemo na protest u petak u dovoljnom broju, bićemo i mi poljoprivrednici, krivci što nismo uspeli da izvršimo pritisak na ministra Nedimovića da reši naše životne probleme. Imamo veliku podršku od pokreta Kreni – Promeni i Save Manojlovića koji će govoriti na protestu”, rekao je Stanković.

Istovremeno, poljoprivrednici navode da su njihovi zahtevi smanjenje cene đubriva za 30 dinara po kilogramu, da gorivo za poljoprivrednike bude bez akciza, subvencije po hektaru 12.000 dinara, ali i redovna i brza isplata subvencija, isplata svih dugovanja i da se buduće nove subvencije isplate u roku od 45 do 60 dana.

Poljoprivrednici od države zahtevaju i da se reguliše uvoz smrznutog mesa iz Evropske unije, kao i da se preduzmu neophodne mere u regulisanju nekontrolisanog uvoza mleka u prahu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari