Sačekaćemo ishod krivičnog postupka: Načelnik Gradske uprave u Vranju o "aferi falsifikat" 1Dušan Aritonović, načelik GU Vranje. Foto:lična arhiva

„I ranije je bilo slučajeva da se protiv državnih službenika, kao i službenika jedinica lokalne samouprave, pokreću krivični postupci zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno neko krivično delo. Kako to ide, u nekim slučajevima krivica bude dokazana, dok u nekim slučajevima krivični postupak bude obustavljen – kaže za portal Danasa načelnik Gradske uprave u Vranju Dušan Aritonović, povodom hapšenja službenice osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja.

„Ovde je problematično što kćerka vlasnika parcele koja je predmet upravnog postupka već mesecima u medijima plasira presudu koju je već sama donela, bez poštovanja prezumpcije nevinosti, tim pre što se Dragana Cvetković predstavlja kao novinarka“, navodi Aritonović, prepuštajući da se eventualna „zloupotreba službenog položaja dokaže u daljem postupku „pred nadležnim organima“.

Kako kaže on veruje „u rad državnih organa i očekuje ishod ovog postupka nakon čega će biti preduzete dalje mere iz nadležnosti gradske uprave“.

Povodom hapšenja službenice Gradske uprave u Vranju M.M.(61) oglasila se i lokalna vlast navodeći da je protiv osumnjičene radnice „već vođen disciplinski postupak i utvrđena povreda radne obaveze i izrečena disciplinska mera“, demantujući da se radi o bilo kakvom slučaju „falsifikata kako se prenosili pojedini mediji“.

Dragana Cvetković je u više svojih prethodnih izjava datih lokalnim medijima navela da je „o svemu obavestila policiju“, navodeći da je „Velimir Bulatović, otac narodnog poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Slaviše Bulatovića iz Vranjske Banje falsifikovao potpis njenog oca koji se nalazi na lečenu od karcinoma, kako bi došao došao do zemljišta u javnoj svojini i tu nastavio sa gradnjom privatnog objekta“.

Cvetkovićeva je kako su preneli lokalni mediji rekla da“ joj je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković  potvrdio da je utvrđen falsifikat“, te da ona „ne zna da li će on kazniti samog sebe“.

Tokom dana novinar Danasa u više navrata pokušao je da kontaktira Draganu Cvetković, ali ona nije odgovarala na pozive i poruke, do objavljivanja ovog teksta.

Bez komentara novinar Danasa ostao je i od narodnog poslanika Slaviše Bulatovića (SNS), čiji broj mobilnog telefona nije bio dostupan za stupanje u kontakt.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari