Sajam knjiga i Međunarodni sajam obrazovanja sledeće nedelje u Novom Sadu 1Foto: Novosadski sajam

Na Novosadskom sajmu od 7. do 13. marta, biće održani Sajam knjiga i 27. izložba umetnosti „Art Ekspo“, dok će 9. i 10. marta biti organizovan 18. Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“.

Na Sajmu obrazovanja biće predstavljeno gotovo 500 obrazovnih profila, kao i programu za učenike svih uzrasta i programi na jezicima nacionalnih manjina. Na štandovima sajma predstaviće se i 13 srednjih škola sa teritorije Novog Sada.

Osim ponuda srednjeg, višeg i visokog školstva u Srbiji, biće predstavljeni i fakulteti iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

„Na manifestacijama će nastupiti na 8.000 kvadratnih metara, više od 200 izlagača iz šest zemalja, a pripremljeno je više od 140 različitih programa; u Hali „Master“, Auli i Kongresnom centru “ Master“. Pod tim pokazateljima očekuje nas najveći Sajam knjiga, Izložba umetnost „Art Ekspo“ i Sajma obrazovanja „Putokazi“ u poslednjoj deceniji. Posetioci sajma imaće priliku da uz raznovrastan program, i poznate pisce, iskoriste priliku , i da uz popuste koje najavljuju izdavači, kupe knjige po značajno nižim cenama“, rekao je izvršni direktor za sajamsku delatnost Novosadskog sajma, Boris Nadlukač

Ključni događaj na Sajmu knjiga su, kako dodaje, „Dani Laze Kostića“ na kojima će dodeliti i istoimenu nagradu.

Ovogodišnja retrospektivna izložba radova svih dobitnika od 1999. godine, biće postavljena u Auli Novosadskog sajma.

Ulaz na programe sajamskih manifestacija je besplatan, a radno vreme je od 10 do 20 časova, dok će od petka, 10. marta do nedelje, 12. marta, priredbe trajati do 21 čas.

Svi posetioci koji se registruju prilikom ulaska u Halu „Master“ postaju i potencijalni dobitnici knjiga koje je za Poklon igru obezbedio Novosadski sajam u saradnji sa izlagačima.

Izabrani finalisti nagrade „Laza Kostić“

Predsednik žirija za dodelu Nagrade „ Laza Kostić“, Vladimir Gvozden, objavio je imena autora koji su ne našli u užem izboru za nagradu „ Laza Kostić“ – nagradi koja se dodeljuje za najbolju knjigu, objavljenu između dva Sajma.

U užem izboru su se našla dva Lagunina izdanja; „Gutači vatre“ Maje Trifunović i „ Vidno polje“ Gorana Babića, kao i dva izdanja izdavačke kuće AGORA; „Šamar“ Vladana Matića i „ Dečak sa Fanara“ Saše Radojičića.

U užem izboru Nagrade za najbolju knjigu u oblasti književnosti za decu, našla su se tri izdanja: „ Ljubimac“ Sanje Kovandžić Agatonović Kreativnog centra, Lagunino izdanje „Bajke – prvih sedam“ Uroša Petrovića i „ Interaktivne knjige sa KJUAR linkovima i matricom- Knjige sa kojima se raste“ dr Dragane Malešević.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari