Irina Abramovič Brakorazvodna saga milijarderskog para Abramovič završena je pre dva dana. Četrdesetogodišnji ruski miliijarder Roman Abramovič, vlasnik fudbalskog kluba Čelsi, čije se bogatstvo procenjuje na 10 milijardi funti i njegova supruga Irina razveli su se u Rusiji. Par se dogovorio o starateljstvu nad petoro dece, a postignuta je i finansijska pogodba.

Irina Abramovič Brakorazvodna saga milijarderskog para Abramovič završena je pre dva dana. Četrdesetogodišnji ruski miliijarder Roman Abramovič, vlasnik fudbalskog kluba Čelsi, čije se bogatstvo procenjuje na 10 milijardi funti i njegova supruga Irina razveli su se u Rusiji. Par se dogovorio o starateljstvu nad petoro dece, a postignuta je i finansijska pogodba. Saopšteno je da razvod Abramoviča, koji su bili u braku 15 godina, neće uticati na Romanove korporativne interese, kao ni na Čelsi. Ruske novine pišu da je Irina pristala da od Romana

primi „samo 300 miliona dolara“, dok su britanski tabloidi procenili da će dobiti više od polovine njegovog bogatstva.
O razvodu je počelo da se priča još u oktobru i to baš pred Romanov 40. rođendan. Mediji su zaključili da će mu plavokosa Irina umesto poklona uručiti papire za razvod. U to vreme, Abramovič je u javnosti povezivan sa Dariom Žukovom. Mnogi u njihovom okruženju bili su iznenađeni kada mu je i konačno predala papire za razvod. Njena rođaka je rekla da nije imala ideju da nešto nije u redu, jer je Irina uvek govorila da je veoma srećna. Ali, kako to obično biva, situacija je bila sasvim drugačija.
Irina Malandina ili „zalataja kljetka“ (zlatni kavez), kako su je nazivali u Rusiji, nije imala tako strašno detinjstvo kao njen muž, ali joj je bilo teško. Otac joj je poginuo kada je imala dve godine. Irinina majka tada je radila u dve smene kako bi sastavila kraj s krajem. Majčinska upornost dovela je Irinu do kraja studija na Moskovskom državnom univerzitetu, gde je studirala umetnost, a potom je zahvaljujući tetki dobila posao u Aeroflotu. Postala je stjuardesa na međunarodnim letovima. Letela je u prvoj klasi gde su je kolege savetovale da se osmehuje i da prihvata vizit kartice. Jednog dana 1990. jedna od kartica koje je primila bila je od već razvedenog Romana Abramoviča. Za samo nekoliko nedelja Irina i Roman su se verili.
Dok se njen muž pojavljivao u javnosti uglavnom na utakmicama Čelsija, Irina je bila najsrećnija u šopingu u ulici Sloan, u Sen Tropeu sa drugaricama ili na ručku sa Geri Halivel. Elegantna i šarmantna Irina, koja bolje govori engleski od Romana, ponekad je bila i tajno oružje u postizanju poslovnih dogovora. Jedan od poslova u kojem je uspešno pregovarala bio je transfer ukrajinske zvezde Andreja Ševčenka iz Milana u Čelsi.
Irina je posvećena majka petoro dece, Ane (12), Arkadija (11), Sonje (10), Arine (4) i Ilije koji ima dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari