Samostalni sindikat osudio napad na inspektorku rada u Smederevu 1Ilustracija Foto: Pixabay / geralt

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Samostalni sindikat estradnih umetnika i izvođača Srbije osudili su danas napad na inspektorku rada u Smederevu koju je, tokom vanrednog inspekcijskog nadzora, napao vlasnik neregistrovanog ugostiteljskog objekta.

Inspektorki rada je vlasnik objekta, u kojem je obavljala nadzor, dva puta pocepao zapisnik, vređao je i gađao pepeljarom.

Osim obavljanja delatnosti u neregistrovanom objektu i napada na službeno lice u ovom slučaju nema ni poštovanja Posebnog kolektivnog ugovora za radno angažovanje estradnih umetnika i izvođača u ugostiteljstvu, poručili su iz SSSS.

Sindikati su istakli da je neophodno je da država inspektorima rada hitno obezbedi asistenciju policije kako bi posao mogli da obavljaju na bezbedan način.

„Potrebno je i da država obezbedi mehanizme za blagovremeno i efikasno kažnjavanje počinioca napada na inspektore rada, jer u većini slučajeva izostaje pokretanje krivičnih postupka i prekršioci ostaju nekažnjeni“, navedeno je u saopštenju SSSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.