San Antonio je po svemu sudeći naučio lekcije iz četvrtfinalne serije sa Dalasom, koju je rešio u svoju korist tek nakon sedam mečeva (4:3). Sparsi su na startu polufinala Zapadne konferencije bez većih problema pobedili Portland (116:92). Slično je uradio Majami u uvodnom duelu sa Bruklinom pred svojim navijačima (107:86).

San Antonio je zapravo najtrofejniji tim (četiri titule) koji je ostao u trci za novo krunisanje. Sparsi su od početka plej-ofa uspeli da vežu tri trijumfa kod kuće, što im je značajno pomoglo na podizanju samopouzdanja. Protiv Portlanda su u prvom meču demonstrirali posebnu snagu koja ih osetno razdvaja od Blejzersa. Rezervisti San Antonija ubacili su gostima čak 50 poena, pokazavši još jednom da Sparsi verovatno imaju najbolji drugu petorku u ligi. Portlandu je ovo tek drugo učešće u polufinalu Zapada u poslednjih 14 godina, samim tim jasno je da će im manjkati iskustva tokom serije sa San Antonijom. Ekipa iz Oregona ima respektabilnu prvu petorku, koju je i ovoga puta predvodio Lamarkus Oldridž (32p), a jedinu pomoć imao je od Demjana Lilarda (17p). Doprinos klupe bio je preskroman (svega 18 poena), a po svemu sudeći iskusni Vilijams i ruki Mekalum jedini su sposobni da u nastavku serije daju iole bolji doprinos kao rezervisti. Na drugoj strani posebno se istakao Toni Parker (33p, 9as), Tim Dankan je sa 12 poena i 11 skokova ostvario dabl-dabl učinak, a Kavaiju Lenardu je nedostajao jedan skok da takođe dođe do identičnog podviga (16p, 9sk).

– Parker je fantastičan od početka do kraja. Bejns je bio sjajan. Dao nam je neke minute. Izašao je na teren sa svojim velikim telom, odigrao neke poteze, pogodio šuteve, počistio tablu. Uradio je sve što je traženo od njega – pohvalio je Tim Dankan svoje saigrače.

Majami je na startu polufinalne serije na Istoku ostvario tek prvu pobedu nad Bruklinom u toku sezone. Prethodna četiri međusobno susreta tokom regularnog dela pripala su Netsima. U dva navrata viđena je prava drama, koja je u prvom polufinalnom meču potpuno izostala. Glavni krivac bio je naravno Lebron Džejms (22p). Veliku pomoć imao je od Reja Alena. Sa trideset osam godina jedan od najboljih šutera u NBA u poslednjoj deceniji postigao je 19 poena. Posebno dobar bio je Kris Boš, koji je meč završio dabl-dabl učinkom (15p, 11sk). U poraženom sastavu najbolji su bili Džo Džonson i Deron Vilijams sa po 17 poena. Polufinalne serije se takođe kao i četvrtfinalne, igraju po sistemu 2-2-1-1-1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari