Na Gradskom trgu u Smederevu u subotu je gostovao karavan lista „Danas“ sa svojom već prepoznatljivom akcijom „Hiljadu knjiga, za hiljadu naših čitaoca“. Smederevci su imali priliku da uz svaki kupljeni primerak lista Danas sa specijalnim dodatkom – „Smederevo Danas“, na osam kolornih strana,dobiju na poklon knjigu.


Već od jutarnjih satri, dok se montirao štand ispred našeg brendiranog kombija, Smederevci su pristizali, kako bi na vreme obezbedili svoj primerak Danasa i dobili poklon. Akciju našeg lista propratile su ekipe lokalne televizije Smederevo i Jerina, a posetili su nas i čelni ljudi grada na čelu sa gradonačelnikom Predragom Umičevićem.

Uz brojne građane,štand su posetili i Bojan Kostić zamenik predsednika Skupštine grada, Dragan Stanić i Bojan Teofilović pomoćnici gradonačelnika, dr Vesna Jeremić Dragojević član Gradskog veća, Ilija Trujić, izvršni direktor za proizvodnju i održavanje Messer Tehnogas u Smederevu, Dragoljub Braca Martić, direktor JP Smederevska tvrđava, Tomislav Stevanović direktor Istorijskog arhiva u ovom gradu, Nebojša Ristić direktor JP TV Smederevo, predstavnik fabrike „Želvoz“ iz Smedereva, preduzeća „Lasta“, poznati karikaturista Slobodan Srdić i mnogi drugi poslenici iz kulture, privrede, sporta…

– Zahvaljujem se redakciji i rukovodstvu lista Danas što su obratili pažnju na Smederevo, prepoznali dobre teme i preneli lepe slike našeg grada. Ovo je već druga godina saradnje sa listom Danas koji podržava ne samo privredne i sportske uspehe, već i sa posebnom pažnjom afirmiše kulturne događaje u gradu. Mnogo nam znači snažna podrška lista Danas ambijentalnom festivalu Tvrđava teatar, koji je, bez skromnosti, najbrže afirmisao smederevsku Tvrđavu. Ova svetkovina kulture skrenula je pažnju na prednosti Malog grada za ovakve sadržaje. Tvrđava, zahvaljujući tome, sada ima ogroman broj postilaca – rekao je gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević.

Smederevce, koji su posetili štand i razgovarali sa novinarima našeg lista, zanimalo je kada će početi redovno da izlazi dodatak Smederevo Danas. Drugi broj lista „Smederevo Danas“, bar ako je sudeći prema interesovanju, naišao je na dobar odaziv kod Smederevaca. Želja redakcije Danasa ja da naše čitaoce pisanom rečju, u dobroj tradiciji i već prepoznatljivom stilu našeg dnevnika i ubuduće obaveštavamo o svim važnijim događajima u gradu i budemo verni hroničari dešavanja u nekadašnjoj srednjevekovnoj srpskoj prestonici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari