Saslušan Simo Spasić zbog pretnji novinaru "Južnih vesti" 1Sima Spasic Foto: N1

Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije, konačno je saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Nišu, a zbog pretnji koje je još pre deset meseci uputio doskorašnjem novinaru Južnih vesti Aleksandru Stankovu.

Krajem avgusta prošle godine Spasić je poslao SMS preteće sadržine i to nakon što je zbog poruke koju je slao pre toga zamoljen da ne uznemirava novinara. Deset meseci je izbegavao saslušanje u Osnovnom tužilaštvu u Nišu, iako je svakodnevno bio u medijima, kao i na skupovima opozicije u Beogradu.

Danas je konačno saslušan, potvrđuju iz te institucije.

-S. S. je saslušan zbog krivičnog dela proganjanje. Nastavlja se sa preduzimanjem dokaznih radnji od strane Tužilaštva, nakon čega će biti doneta javna tužilačka odluka u kojoj će Tužilaštvo obavestiti javnost – navode iz OJT-a.

Podsetimo, prvo saslušanje je bilo zakazano za kraj septembra. Tužilaštvo je radilo na utvrđivanju njegove adrese, a Spasić je rekao da nije dobio poziv Tužilaštva, da ne može da ode nenajavljen i da sa zadovoljstvom želi da da izjavu.

Stankov je preteće poruke dobio nakon nekoliko meseci uznemiravanja, a nakon teksta u Južnim vestima o prostorijama koje je Spasić dobio na korišćenje od Grada. Prostorije koje je dobio po povlašćenoj ceni Udruženje i ne koristi, iako je prošlo više od godinu dana.

„Vas treba na kolac, krivo mi je što vama neko od porodice nije ubijen“ i druge pretnje prijavljeni su policiji, a Više tužilaštvo u Nišu je ovo delo kvalifikovalo kao krivično delo proganjanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari