SAV: Nasilje prema ženama je koren diktature 1foto Medija centar

U Srbiji Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama dočekujemo užasnuti nasiljem koje eskalira u društvu, upozorio je Savez antifašista Vojvodine.

Prema rečima profesora Duška Radosavljevića, predsednka SAV, opšta klima nasilja u društvu pogoduje obračunu sa svima koji nisu oduševljeni vlašću ili na bilo koji način nisu simpatični režimu.

„Nasilje prema ženama nije eksces namenjen senzacionalističkom izveštavanju, nego sam koren svakog nacizma, fašizma, diktature i svakog nedemokratskog društva. U ovakvim društvenim okolnostima lako nestaju svi koji se na bilo koji način zamere režimu ili nekom od njegovih poslušnika. Ali u ovom društvu postoje i snage koje poručuju da nasilje neće proći“, kaže predsednik Saveza antifašista Vojvodine, proesor dr Duško Radosavljević

Kako je naveo, primera nasilja je mnogo, od toga da muškarci ubijaju žene, očevi ubijaju decu da bi se osvetili bivšim suprugama, policija premlaćuje učesnike mirnih protesta, vlast progoni političke neistomišljenike, afere s ubistvima šire se na sve strane dok su institucije paralisane a Instanbulska konvencija se ne primenjuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari