Savez ribolovaca Kosova posle dve decenije kontrolisao ribolovce na jezeru Gazivode 1Foto: Shutterstock/TeodorLazarev

Članovi Saveza ribolovaca Kosova, uz asistenciju policije su, posle više od dve decenije, danas obavljali kontrolu na jezeru Gazivode „s ciljem sprečavanja krivolova“, piše večeras portal KoSSev.

Tražili su od ribolovaca dozvole, potvrdili su iz Kosovske policije regiona Sever, čiji su službenici pružali asistenciju.

Plovili su jezerom Gazivode na teritoriji opštine Zubin Potok, a iz policije Kosova su za KoSSev kazali da su obilazili sve ribolovce koje su tamo zatekli.

Članovi Saveza su pecarošima izdavali upozorenja, ali i, kako navode, „dnevne dozvole gratis“.

Uručili su im i kontakt telefon na koji mogu da dobiju informacije o izdavanju mesečnih i godišnjih dozvola, naveli iz policije, naglašavajući da nije bilo nikakvih problema.

Predsednik Saveza ribolovaca Kosova Miljaim (Milaim) Vitiasu je kazao za „Kallxo“ da više od 20 godina nije bilo nikakve kontrole u tom području.

Potvrdio da će i dalje imati asistenciju policije jer je, kako je kazao, „tamo malo opasno“.

Akumulaciono jezero Gazivode je većim delom na severu Kosova, nastalo pregrađivanjem reke Ibar krajem 1970-ih godina. Oko tri četvrtine jezera je u opštini Zubin Potok, većinski nastanjenoj Srbima, a manji u opštini Tutin, u centralnoj Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari