Na Prvenstvu sveta za juniore, koje je od 24. do 29. maja održano u Rijeci, izuzetno uspešnu sezonu mladi kuglaš „Rudara“, Miloš Simijonović, krunisao je osvajanjem srebrne medalje u tandemu sa Aleksandrom Milinkovićem.

Pored ove, juniorska reperezentacija Srbije, koju je predvodio selektor Vojko Pavlović, osvojila je još dve zlatne (muška omladinska reprezentacija i tandem Vilmoš Zavarko – Robert Ernješi) i jednu bronzanu medalju (Jelena Petrović – sprint). Sa ukupnim skorom od četiri odličja naši najbolji juniori su osvojili drugo mesto u konačnom bilansu trofeja na 15. Šampionatu planete.

Finale muškog tandema, discipline koja je 27. maja prvi put odigrana na Šampionatu sveta u Rijeci, proteklo je u znaku kuglaša Srbije. Prvi set dobili su Zavarko i Ernješi (144:136), a drugi Milinković i Simijonović (151:132). Odlučivale su dodatne – „zlatne kugle“. Zavarko i Ernješi su bili uspešniji i zasluženo došli do titule juniorskog prvaka sveta kupnim rezultatom – 17:11. U kombinciji je predstavnik kostolačkog „Rudara“, Miloš Simijonović, takmičenje završio na 17. mestu sa 1.173 čunjeva (590 u ekipnom delu i 583 u pojedinačnom), a u pojednačnom delu zauzeo je 20. poziciju sa 583 oborenih čunjeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari