Sindikati ne podržavaju obaveznu imunizaciju zdravstvenih radnika

Kakav je stav medicinara prema mogućnosti da vakcina protiv kovida za njih postane obavezna

Ostavite komentar


  1. U mome poslu (pilot), niko me ne tera da se vakcinisem. To je samo preporuka. Onda mi pokazu obavezne entry requirements za svaku zemlju gde letim, i ako ih nemam (a to je gotovo uvek vakcina), znaci da ne mogu na let, sto opet znaci da nema para.
    E, sad…. Terati medicinske radnike, policiju, vojsku, da se vakcinisu je pogresno. Ali nevakcinisan ne mozes u ordinaciju, salu, laboratoriju, na ulicu (policija), ili sl. Sto znaci da nema para.
    Pa sam izaberi.

  2. Lažno pitanje o tzv. slobodi izbora i (pseudo)demokratiji. Da li to znači da hirug, pre ulaska u operacionu salu, može i ne mora da nosi masku, može i ne mora da dezinfikuje ruke, može i ne mora da nosi rukavice, a higijeničari mogu i ne moraju da dezinfikuju operacionu salu pre ulaska pacijenta… Gluposti, neodgovornosti… bezobalni li ste. Neću da se vakcinišem, to je stvar moje slobodne volje, kažu mnogi. Ne moraš. Ali u tom slučaju ne možeš da ideš među ljude i da prenosiš zarazu. Lazaret odvajkada jeste sinonim neslobode, često manipulacije, ali i uslov opstanka nezaraženih. I opstanka naroda. Knjige u šake, jer u njima sve piše, pa i o lazaretima.
    Zato, nevakcinisani da ne seju i razbacuju čumu i boleštinu oko sebe. To je određenje i mera čovečnosti.

  3. U Kraljevu od danas zrdrastveni radnici koji nisu vakcinisani. Pri povratku sa odmora, bolovanja ili nekog drugog odsustva. Moraju da donesu PSR test ne stariji od 48h. Radjen o svom trošku. A to je 9000 dinara. To nam je hvala za nošenje skafandera i rad u Kovidu.

  4. Lekarima koji neće da se vakcinišu smesta vratiti radne knjižice, očigledno je da nisu sposobni da obavljaju taj posao.

  5. @zdravstveni radnik

    Neko ko je radio u crvenoj zoni, nikada ne bi napisao ovako nesto protiv vakcine.
    Nisi ti video ni s od skafandera… Uostalom vakcinisi se i ne treba ti PCR. u cemu je problem?

  6. @zdravstveni radnik, pružena ti je mogućnost da se zaštitiš besplatno. Primi vakcinu i nema izbijanja 9 iljki iz dzepa

  7. Svi koji su u obavezi da obave sanitarni pregled , medicinski radnici , farmaceuti , kuvari , kelneri , trgovci mešovitom robom itd.. itd …. ima ih preko pola miliona , ne bi trebalo da prodju sanitarni pregled i overe knjižicu ako nisu vakcinisani . Odavno se taj pregled sveo na formalnost da se uzmu pare . Daj bris i to je to . A ko garantuje da u tih 6 meseci se oni nece zaraziti kovidom i prenositi ga dalje . Dakle nisi vskcinisan potencijalno si prenosilac i ne možeš dobiti produženje sanitarne knjižice .

  8. @ iz crvene zone. Pa ako se vakcinisete, vi i dalje prenosite virus? 🙂 Valjda to znate. Tako da vakcinisan lekar, ce stititi najvise sebe, a i dalje ce moci da prenese virus pacijentima. Nije problem vakcinisati se, ali ako postoji obavezna vakcinacija za zdravstvene radnike, ili bilo koju grupu, onda smatram da drzava treba da preuzme odgovornost u slucaju nekih nuspojava. Mislim da je to fer. A ne ‘Morate da se vakcinisete, ali potpisite da je na Vasu odgovornost’ .. Da drzava preuzima odgovornost u slucaju nuspojava, garantujem da bi odziv vakcina bio daleko veci ..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.