Sistematski zaborav

Dnevnik

Ostavite komentar


  1. „Prastanje i pomirenje“ su iluzije kada nemate nikoga sa druge strane spremnog na civilizovan dijalog. U takvoj situaciji samo prastanje moze da znaci samo mirenje sa daljim ucenama. To svako zna u privatnom zivotu ali kad je u pitanju drzava ono sto praktikuju privatno zagovornici „gradjanskog mirenja“ preko noci zaborave.
    Pomirenja moze biti jedino kada se i druga strana suoci sa svojom ulogom a za to treba vremena i cvrstine da se ono doceka bez preterivanja u bilo kom smeru.

  2. Gospodine Veljanovski, zaboravnost je odlika „veterana“. Ne sećate se vremena kada ste bili urednik i direktor radio BGD 1, vremena kada ste o svemu odlučivali kao pravi despot, a zaposleni nisu smeli da urade ništa bez vašeg “ befela“.

    1. Rade ni onda (a ni danas) nije razumeo da se radi o sistemu APSOLUTNE NEODGOVORNOSTI (gde ako si deo vlasti) ne odgovaraš za ništa. Posle više decenija dođeš do situacije: poturiš lažni doktorat nauka i nema vez ti si doktor nauka…. sad možete misliti šta se radi na mestina gde ne postoji javnost… truljanje i propadanje. Kako je propadala Vizantija, Osmansko carstvo, komunizam? Tako što su TRULILI IZNUTRA, jer struke nisu imale autonomiju, pa je na sva mesta u društvu i državi dolazio kadar koji nema pojima u svojoj struci. Kada u lancu odlučivanja i komandovanja imate „podobne“ onda vam se dogodi Černobil… Dok je bio urednik na radiju (1 i 2 program) pokušavao sam da im „doturim“ poneki tekst tipa „ideološkog provetravanja“ (Witfolegel „Orjentala despotija“, Popera „Beda istoricizma“…) učinak mi je bio NULA; verno su čuvali ideologiju neodgovornosti i ne učenja na greškama. Srbija ima da bira ili da ISTRULI (održavajući ovu DESPOTSKU lešinu – ovu lažnu demokratiju) ili da resetuje sistem VANISTITUCIONALNO.

      1. @zoran stokić

        Kamo sreće da ljudi poput Vas ovde uređuju programe u medijima! Analiza je brilijantna, a truli sistem je, na žalost, veoma žilav u toj svojoj odbrani neodbranjivog,kao i iskaznoj poslovičnoj nesposobnosti da se modifikuje čak i u malim razmerama.

  3. Bilo bi interesantnije ako bi g. Rade Veljanovski skratio svoje preambule na pristojan nivo,radi efikasnosti primanja njegovih ideja,koja su prevazišla sve prepreke,ali nisu još došle do cilja.Mnogo reči,a malo ideja.

  4. Ni slučajno, gospodo, da sumnjate da kadrovi SNS i njihovih najbližnjijih zloupotrebljavaju stranku, rukovodstva, pa i sebe, ne, grešite dušu. Oni to ne bi uradili ni za čiju, pa i svoju, ljubav. Kada bi tako bilo kako sanjaju zlobne duše, ΛV bi ih napravio lom i grom. Da, “doktor” Stefanović priušti ocu prodaju oružja čak Jemenu, a on i ne zna gde je to, nema šanse da to uradi njegov rođeni otac ili bilo ko od njegovih. Obraz je častan obraz, čist i pošten, a zli duhovi mu pripisuju svašta, najmanje ljudsko i pošteno.

    1. U stvarnosti, sve je obrnuto. Oni su balkanci, ako sada se ne ofajde, kada su na vlasti i oko vlasti, kada će? Došlo je neko vreme „kradi brate bez brige“, sada, po njima, ili nikada. Juriš u poštenu krađu!.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.