Skok korona brojki u Zrenjaninu 1Foto: Miroslava Pudar

Iako ne vole da im se više spominje korona Zrenjaninci se ipak nisu rastali od ovog virusa, koji i dalje cirkuliše među stanovništvom, a poslednje dve nedejle broj zaraženih je skočio desetostruko u odnosu na juni.

Prema podacima Doma zdravlja, Zavoda za javno zadrvlje i oošte bolnice Zrenjanin, dnevno se javi i do 50 pacijenata sa sumnjom na kovid.

„Brojke su u porastu, za razilku od prošlog meseca, kada se javaljalo po troje pacijenata sa sumnjom na kovid. Sada je taj broj udesetrostručen, sa tendencijom daljeg rasta“, kaže dr Nađa Miloš, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Zrenjanina.

Prema podacima tog Zavoda, u periodu od 5. do 11. jula u Srednjobanatskom okrugu registrovano 227 novoobolelih od virusa korona.

Na području grada Zrenjanina potvrđeno je 257 aktivnih slučajeva zaraze.

U zrenjaninskoj opštoj bolnici trenutno imaju 16 ležećih kovid pacijenata na infektivnom odeljenju.

„Dvoje pacijenata je sa težom kliničkom slikom, a ostali su u boljem stanju i pod kontrolom. Broj zaraženih pacijenata i onih kod kojih se sumnja na kovid raste. Prošlog meseca imali smo po tri, četri pregleda dnevno a sada imamo po pedeset. Istina, dosta pregleda je kontrolno ali je trend rasta zaraženih evidentan“, objašnja dr Igor Kitaresku, v.d. direktor zrenjaninske bolnice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari