Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je odluku Višeg suda u Beogradu o odbijanju zahteva branilaca dvojice osuđenih za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona da se ponovi suđenje.

Kako se ističe u saopštenju Apelacionog suda, Višem sudu je naloženo da ponovo razmotri ovaj zahtev advokata Ivana Grkovića i Dejana Puzigaće.

Takođe se apeluje na medije da ne objavljuju nezvanične informacije za koje se „ispostavilo da nisu tačne“ i da sačekaju zvaničnu potvrdu iz suda.

Tabloid Informer objavio je juče da je Apelacioni sud doneo odluku da se suđenje za ubistvo Tatona ponovi, te da je sednica ovog suda o tome održana 4. februara. Odbrana dvojice od 14 napadača na Tatona, koji su kažnjeni na ukupno 123 godine zatvora, kao argument za ponavljanje suđenja navelo je potrebu saslušanja svedoka Dragana Crepulje i Svetlane Bubanje, kao i transkript razgovora zavedenog kod Gradskog zavoda za Hitnu medicinsku pomoć.

Punomoćnik Tatonove porodice advokat Slobodan Ružić izjavio je da očekuje ponovno odbacivanje predloga odbrane osuđenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari