Smenjena direktorka bolnice u Loznici zbog smrti dečaka

Ostavite komentar


  1. Smena je ekvivalent za smrt deteta??? Zašto ranije, preventivno nisi poslao "iskusne lekare" da kontrolišu rad zdravstvenih ustanova? Gde ti je i šta će biti sa doktorom koji je kriv za smrt deteta? Evo šta se dešava kada je na poziciji ministra neko sa nadimkom – doktor smrt!

  2. Kad se , ne daj Bože desi povreda ili smrtni slučaj na gradilištu, krivično odgovaraju direktor firme, odgovorni izvođač radova, nadzorni organ, poslovođa itd. Kakve, bre ljudi, smene. Treba poslati na robiju sve, od direktora bolnice, preko načelnika, lekara koji je lečio! Pa ni u najvećoj zabiti na svetu deca ne umiru od preloma ruke! Mi smo, kao narod, potpuno izgubili kompas!

  3. Iznuđen potez. Možete da smenjujete koliko hoćete učinak će i dalje biti NULA. Nije moguće postojanje civilizovanog života u zemlji gde je građanski sistem vrednosti "okrenut naopačke"! Vertikalna i horizontalna prohodnost u građanskim društvima počivaju na: spobnostima, znaju, stručnošću, moralu, empatiji…., a u "izvrnutom sistemu verednosti": na podobnošću, "ne talasanju", nepotizmu, nemoralu, ne znanju, lažnim diplomama, "puteru na glavi"…
    U takom naopakom sistemu vladanja nije u PRINCIPU moguće postojanje STRUČNJAKA (vrhunskih intelektualaca). Evo malo brojeva. Ono malo stručnjaka koje smo imali: 1/3 pomrla, 1/3 emigrirala na Zapad, 1/3 živi i radi na margini društva (zašto?). Biti stručnjak (vrhunski intelektualac) znači misliti svojom glavom, to u Srbiji povlači podozrenje kod vlasti, zato su već oko 3 decenije svrstani u kategoriju "unutrašnjih neprijatelja", gurnuti na marginu društva što dalje od medija, javnosti, da ne bi bili smetnja naopakom sistemu vladanja. Zato oko 3 decenije našu decu vaspitavaju baroni Minhauzeni, učinci su vidljiv na svakom koraku: više niko (čast slučajnim izuzecima!) ne zna da radi svoj posao, sveopšti laicizam, kršenje svih procedura u bilo kom poslu, snalaženje, inprovizacija…, to dodatno čini sledeći stepen nemogućnosti postojanja stručnjaka (jer naši životi zavise od rada svih drugih oko nas)…

  4. U Arandjelovcu, prvom na listi po propustima, smenjen je direktor koji je pre godinu i po dana dao ne opozivu ostavku kao i svi clanovi UO.
    Koga je smenio ministar? Ne postojeceg direktora sa ne postojecim UO?
    Sistem ne funkcionise i u ostalim gradovima, a sve zbog ne profesionalnog menagmenta ustanova i ne rada ministarstva. Pa sta ceka minisstar sto ne da ostavku kada je tako zabrinut za nasu decu a nista ne preduzima da se sistem promeni. Zemlja smo sa najgorim zdravstvom u regionu i Evropi, a mi mislimo da je do doktora? Pa i oni ce pored ovakve vlasti otici iz ove zemlje, koga ce onda smenjivati?
    Narod bi ozbiljno trebao da se zapita kakve ljude dovodi na vlast. Sve posle je posledica.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.