Spaseni srna i divlji mačak, zbrinjavaju se u Nišu 1Foto: Zoo planet Niš

Udruženje za zaštitu, odgoj i proučavanje životinja Zoo planet Pantelej zbrinulo je povređenu srnu i spaslo divljeg mačka, javlja danas portal Južne vesti.

Iz Zoo planeta kazali su da je srna, koju je udario auto, nakon operacije i dalje životno ugrožena, jer je izgubila mnogo krvi i pretrpela veliki stres.

Srni je ugrađena pločica i sanirana polomljena kost u karličnom delu. Ona je prevezena do veterinara iz Vršca u Niš i sada se nalazi u Zoo kutku, posebnom prostoru Zoo planeta.

U Zoo kutku je od pre nekoliko dana bila i divlja mačka, nakon prijave da se nalazi na ulazu u selo Lipovica kod Leskovca i da pretpostavljaju da ju je udario auto.

„Naša ekipa je izašla na teren i zatekli smo mačku ispod parkiranog automobila do samog puta, vidno uplašenu, ali nemoćnu. Pristupili smo hvatanju i sedaciji kako bi se smanjio stres kod životinje i kako bi se izvršio detaljni pregled“, kazali su iz Zoo kutka.

Mačka je prevezena u stacionar Zoo kutka, gde je ustanovljena povreda kičme, nakon čega je dobila infuziju i terapiju.

Istakli su da je u pitanju divlji mačak, procena je da ima godinu i po dana, a nakon detaljnog pregleda ustanovljeno je istegnuće pršljena i oteklina pored kičmenog stuba koja pritiska nerve i izaziva bol i nemogućnost kretanja i uriniranja.

Pozivaju sve koji su u mogućnosti da pomognu donacijama, kako bi te životinje bile adekvatno zbrinute i primile neophodnu terapiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari