SPC reagovala na objavu vladike Grigorija: Joga dijametralno suprotna pravoslavnoj tradiciji

Ostavite komentar


  1. Neka se oglasi Novak Djokovic da nam kaze sta mu je Porfirije o tome rekao na slavi.

  2. Joga u interpretaciji pravoslavnog vladike. Vladiko, kao pravoslavni pastir ne bi trebalo javno iznositi stavove o nečem potpuno suprotnom pravoslavlju. Svaka vaša reč ima težinu, tako da je veoma sebično da stvari posmatrate s vašeg ugla ne razmišljajući da će većina vaših vernika poći vašim stopama, nespremni da se suoče s posledicama koje ovakvo razmišljanje može imati. Joga je tekovina istočnjačke religije i neumesno je pričati o njenoj blagarodnosti s mesta episkopa pravoslavne crkve.

  3. „Crkva je najuspesnija i najveca multinacionalna kompanija za eksploataciju ljudske gluposti,neznanja i naivnosti“ !

  4. Pa i većina borilačkih veština ima korene u Zen Budizmu, dakle i to nije za Pravoslavce? Ovo je ipak 21. vek.

  5. A kad jedan vladika baca kletve i proklinje građane (okultizam i magija) jer bi da prošetaju sa duginom zastavicom gradom, SPC ćuti, a kad drugi vladika kaže sasvim je uredu da odete na trening joge jer je dobro za koncentaciju, kičmu i telo, bez ulaženja u filozofiju iste onda se ograđuje? Zašto to rade, ne znam, kao da žele da se svi vratimo u 18 vek i i živimo u isključivo homofenoj kulturi koja je netrpeljiva prema svima koji nisu kao oni. Gde je tu ljubav prema bližnjem ako se demonizuje sve što nije po tipiku?

  6. Bravooo! Joga kao set vežbi istezanja sa dubokim disanjem je blagodet za telo čoveka bez obzira koje je veroispovesti. Kome je neprihvatljivo da je praktikuje, neka jogu nazove prostim istezanjem 🙂

  7. Crkve su nam prazne. Evo još jednog načina da se broj smanji. Bitno je da je Mali dobio orden u jeku skandala sa plagijatom. Sramota.

  8. haj samo plati porez i nemoj primati platu i (kasnije) penziju iz budžeta, nego kao i svi psiholozi i ostali lajf-koučevi lepo zaradi svoju platu na tržištu.

  9. СПЦ зато нема проблем са џиповима са далеког истока.

  10. Јога је једна од највећих превара савременог друштва,а њене последице по душевно здравље могу бити катастрофалне.Прочитајте шта кажу Светитељи о томе.Сам Господ Исус Христос је рекао да ће се у последња времена јавити велике саблазни,а јога је једна од њих.

  11. Св. владика Николај В. би се саблажњавао на много штошта изговореног од овог духовника, а занимљив јесте. Нека нађе меру, и биће све у реду……..

  12. SPC jedina firma u Srbiji koja uspesno posluje 1000+ godina. A da je uspesna vidi se po voznom parku obicnoh popova a o vladikama da ne pricamo…

  13. Аксиос! После блаженопочившег Патријарха Павла, једини који вреди у СПЦ-у!

  14. Šta sve neću pročitati i saznati…
    Još malo će početi lov na veštice i spaljivanja i kamenovanja. Srednji veku,dolazimo

  15. SPC treba da se prilagodi novom vremenu. Crkve su prazne a to nesto govori. Umesto da se bave time kako da pravoslavlje priblize, pre svega mladim ljudima oni svake nedelje imaju neko saopstenje o necemu. A njihova saopstenja sve vise udaljavaju narod od Crkve.

  16. СУНЦЕ ЈЕ ИЗВОР ЖИВОТА И ТРЕБА ГА ПОЗДРАВЊАТИ НЕПРЕСТАНО.

  17. Vladika Grigorije i za gledanje i za slusanje, jedini kome verujem potpuno. Ne cudi sto izaziva i ljubomoru i zavist kod nekih.

  18. Замисли замараш се тиме да ли је сирота јога „грешна“

  19. Uvredljivo je za vernike kada crkveni zvaničnici sebe smatraju „pastirima.“ To znači da vernike smatraju za stado?! Koje bez pogovora sluša i izvršava naredbe „pastira“. Više nego ponižavajuće

Ostavite komentar


Društvo

U Aleji zaslužnih građana ostalo svega 19 grobnih mesta, proširenje neizvesno 10

U Aleji zaslužnih građana ostalo svega 19 grobnih mesta, proširenje neizvesno

U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu ostalo je svega 19 grobnih mesta, izjavio je u utorak Aleksandar Šapić, predednik Privremenog organa grada Beograd na konferenciji za novinare i dodao da smatra da treba razmišljati o nalaženju lokacije za izgradnju nove. Međutim, kada će i gde zaslužni građani ubuduće biti sahranjivani, kada se popune postojeća mesta, još se ne zna.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.