Specijalno tužilaštvo i policija Kosova: Uhapšene tri osobe osumnjičene za napad na novinara Sulju 1Foto: RTK /arhiva

Specijalno tužilaštvo Kosova i Kosovska policija su saopštili da su uhapšene tri osobe osumnjičene za napad i povređivanje novinara Valjona Sulje u utorak pred ponoć u Prištini.

U saopštenju se ističe da su, nakon intenzivne istrage, jedinice protiv terorizma Policije Kosova identifikovale tri osobe i da su ih danas uhapsili.

Uhapšeni su L.D, K.H i O.H koji se sumnjiče za „podsticanje podele i neterpeljivosti“ što spada u teška krivična dela i u nadležnosti je Specijalnog tužilaštva Kosova.

Po nalogu tužioca, osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, dok će Specijalno tužilaštvo u zakonskom roku zatražiti određivanje mere pritvora.

Prištinski mediji javljaju da su uhapšeni Ljum Derviši, Kenan Hasani i Okan Hasani.

Sulja je na Fejsbuku objavio da veruje da su ga dok se vraćao kući posle učešća u jednoj TV-emisiji, napala trojica za koje sumnja da su „islamski fanatici“.

On smatra da je povod za napad bila njegova reakcija na Fejsbuku na vest da je hodža iz Prizrena dobio od vernika „mercedes“ povodom odlaska u penziju i da je tome prisustvovao i kosovski muftija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari