Splav se otkačio u Jakovu i neprimećeno doplovio do Pančeva: Bio je vezan posle uklanjanja sa Savskog keja (VIDEO) 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Pravni zastupnici vlasnika splavova na Savskom keju potvrdili su za N1 da se prošle noći splav „Ružo moja“, koji je odlukom grada Beograda uklonjen sa keja i bio vezan za šipove u Jakovu, otkačio i, plutajući nizvodno Savom i Dunavom, doplovio do Pančeva.

Prema istim informacijama, splav je u Jakovu najpre udario u splavove Veso i Barka, koji su takođe odlukom grada odvezeni na tu lokaciju, a onda nastavio da plovi, o čemu svedoči i snimak sigurnosne kamere sa jednog od objekata pored reke.

Advokati: Kako je moguće da niko ne primeti splav?

Advokati vlasnika splavova pitaju se kako je moguće da splav, koji je tokom cele noći plovio oko 40 kilometara nisu primetili ni rečna kapetanija niti rečna policija, i da je registrovan tek pošto se zaustavio na obali Dunava kod pančevačke rafinerije.

Pitaju se istovremeno i da li će odgovornost za ovaj incident snositi gradske službe i firma „MIP Grading“ koja je na tenderu dobila posao uklanjanja splavova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari