Spomenik Đinđiću branili od današnjih naprednjačkih "poštovalaca"

Otvoreno pismo bivšeg predsednika Srbije povodom tvrdnji da je stopirao izgradnju spomenika ubijenom premijeru i predsedniku Demokratske stranke

Ostavite komentar


  1. Moja sećanja iz tog vremena govore da je g. Tadić po ovom pitanju u pravu. Priče o spomeniku pokojnom premijeru, na javnoj površini, uvek su bile praćene pretnjama koju je klika oko Šešelja i Koštunice, uključujući i "demokratu" Vučića, o skrnavljenju istog. Srbljanović nastupa veoma agresivno stvarajući sliku da je intelektualno nadmoćna, samo zato što joj sagovornici to dozvoljavaju. Ipak, slušajući je, u glavi mi je bilo samo to da, slučajno ili namerno, zanemaruje širu sliku stanja u kojoj je posle Đinđićevog ubistva bila Srbija. U to vreme, spomenik sa slobodnim pristupom svima nije dolazio u obzir. Od tada pa do danas, SRS/SNS/JUL snage su u konstantnom jačanju. To što se onima koji su likovali kad je premijer ubijen danas omogućava da operu svoje biografije je jadno. Akademik Teodorović joj je lepo rekao da je bolje da smo golim rukama i noktima od zemlje i kamena pravili spomenik nego da omogućavamo AV da bude ON taj koji je postavio spomenik čoveku čijem društvu ne pripada.

  2. Сети се само како је
    главом грозном климао,
    с’ ђавољим рогом.
    Сети се речи бедних му:
    “…и друг Тито је имао
    проблема са ногом.“

    Сети се само како је
    радикалски гриз’о и чупао,
    уз ђаволску блуд.
    Сети се само да му је
    чекићем таблу лупао,
    усхићен и луд.

    Ал’ ево њега сада,
    к’о да су блиска браћа,
    на месту где душа добра почива.
    Да потврди ону стару,
    злочинац се увек враћа
    на место злочина.

  3. Esenesovština i rakikalština me ne čude. Bio bih zapanjen da postanu čovečni, kao što sam zapanjen moralno problematičnom kolaboracijom Biljane Srbljanović za ratnim zločincima, otimačima društvenih dobara i, ponajviše, sa razorno opasnim demagozima. Pristala je da bude mobilisana u petu kolonu.

  4. Rezultati Borisa Tadića:
    1. Za osam godina, koliko je bio predsednik, nije otkrivena politička pozadina ubistva Đinđića;
    2. Sa Koštunicom, Nikolićem, Vučićem i Dačićem doneo Ustav 2006. uz neviđenu krađu na referendumu, o samom Ustavu da i ne govorimo;
    3. Sa Koštunicom, Nikolićem, Vučićem i Dačićem stavio ceo energetski sistem Srbije u ruke drugoj državi – NIS prodat u bescenje, Južnog toka nema, rudna renta 3%;
    4. Pomogao Nikoliću i Vučiću da naprave SNS;
    5. Pre toga abolirao i oprao SPS;
    6. _____ (dodajte sami)
    Vidimo se, gospodine Tadiću, u nekom drugom gilmu, u ovom ste izgubili svaki legitimitet.

  5. Likvidacija Z.Djindjica lici na roman od Agate Kristi "Ubistvo u Orijent expresu" gde je dobar deo tadasnjih politicara, vrh vojne i obavestajne sluzbe u zajednici sa dobro placenim "patriotama" koje su povukle okidac -bio direktni krivac ili sukrivac u svemu ovome. Zato se Kostunica zvani Milosevic u "belim rukavicama"
    potrudio da se pevusi ona pesma "gde ti /Milosevic/ stade ja produzih" dok se
    Seselj koji je sve to znao herojski i dobrovljno prijavio da rasturi mrski mu Hag i bude sto dalje od dogadjaja koji su sledili. Jedino nije racunao da ce umesto godinu -dve, ostati u mrskom mu zatvoru u Hagu desetak godina.
    Spomenik je ovde najmanje bitan jer su svi direktni i indirektni ucesnici i dalje deo sistema vlasti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.