Nakon burnih prozivki koje su proteklih dana na račun grada, gradonačelnika i lokalne vlasti uputili predstavnici opozicione radikalne stranke, a sve zbog namere da Zrenjanin uz pomoć još tri srpska grada učestvuje u izgradnji vrtića u Štrpcu, sada se oglasila i LSV tvrdnjom da je došlo do zloupotrebe budžeta grada.

Odbornička grupa ove stranke u zrenjaninskoj skupštini apeluje na nadležne organe da ispitaju sa kojim pravom je zrenjaninski odbornik Srpske napredne stranke, Oliver Mitrović, potpisao u ime Grada sporazum o izgradnji dečijeg vrtića u Štrpcu. Oni navode da je Zakonom o lokalnoj samoupravi jasno definisano da je gradonačelnik naredbodavac za izvršenje budžeta. Pošto je gradonačelnik Zrenjanina bio u delegaciji koja je otputovala na Kosovo i Metohiju, LSV pita zbog čega on nije potpisao sporazum. Inače, prema zvaničnim podacima Grada Zrenjanina sporazum o izgradnji dečjeg vrtića u opštini Štrpce potpisali su predstavnici Novog Sada, Zrenjanina, Titela, Soko Banje, Kancelarije za Kosovo i Metohiju vlade Republike Srbije i opštine Štrpce. Bratimljenje opština iz Srbije sa opštinama sa Kosova pokrenula je Kancelarija za KIM i ta akcija dala je rezultat u vidu potpisivanja sporazuma o izgradnji dečjeg vrtića a povod je veliki priraštaj dece u ovom mestu. Predsednik Privremenog organa u opštini Štrpce Ivan Redžić je potvrdio da je vrednost radova 21 milion dinara i da bi radovi trebalo da budu završeni do početka naredne školske godine. On je naglasio da u opštini Štrpce postoji jedan vrtić čiju su izgradnju finansirale opštine iz Vojvodine, a čiji kapaciteti nisu dovoljni da prime sve mališane, pa je u planu da svako naselje u toj opštini narednih godina dobije vrtić.

Potpisi

U ime Novog Sada sporazum je potpisao gradonačelnik Miloš Vučević, u ime Zrenjanina potpis na sporazum stavio je šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Oliver Mitrović, zamenik predsednika opštine Titel Marinko Trivunović je sporazum potpisao u ime te opštine, dok je u ime vladine Kancelarije za KiM sporazum potpisao pomoćnik direktora Mirko Krlić, a u ime domaćina predsednik privremenog organa opštine Štrpce Ivan Redžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari