Sprečili da "pauk" ukloni auto na protestima u Leskovcu 1Foto: FoNet/JUGpress/Ivan Spirić

U Leskovcu je na samom kraju današnjih protesta građana, nezadovoljnih odlukom Vlade o povećanju cene benzina, policija pokušala „paukom“ da ukloni vozilo koje je bilo prvo u koloni, ali su okupljeni građani to sprečili.

Vrlo brzo se stvorila gužva oko tog vozila koje je bilo okruženo sa petnaestak policajaca.

Pored njih su bili demonstranti koji su na korektan način, bez galame i svađe, sprečili ukljanjanje vozila, a na tvrdnju policije da je vozilo nepropisno parkirano i da mora da se plati kazna, građani su skupili novac i platili kaznu za svog kolegu.

Jedan od učesnika protesta Srđan Jovanović rekao je za JUGpress da ne pripada ni jednoj političkoj opciji, niti ga politka interesuje.

„Hoću da se zna da nismo mi ni protiv Vučića, ni protiv ministra, ni protiv Pere ložača, mi smo nezadovoljni građani ove zemlje. A naše nezadovoljstvo je inicirano povećanjem cene goriva. Lično, nije mi jasno zašto više ljudi ne protestuje, jer ovo nije politički, ovo je ekonomski problem koji pogađa sve nas“, rekao je Jović.

U protestu je danas učestvovalo pedesetak automobila koji su blokirali prolaz u glavnoj leskovačkoj ulici, na potezu od Robne kuće do Tehnološkog fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari