Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, pozvao je novosadsku policiju da se „beskompromisno i odlučno“ obračuna sa kriminalom koji se „uvlači u sve pore grada“.


On je u saopštenju pozvao čelne ljude policije da svim snagama „očiste novosadsku svakodnevicu od nemilih scena“ i time spreče širenje osećaja da Novi Sad nije bezbedan grad, u čemu će imati podršku kompletne gradske uprave, pritom naglasivši da sa tim delovanjem mora da se počne odmah.

– Jedan od veoma važnih koraka na tom putu jeste imenovanje načelnika Policijske uprave, ali moramo biti realni i uvideti da taj čin neće rešiti sve probleme, jer se pitanje bezbednosti tiče celog društva. Hoćemo li da se zapitamo bar na trenutak čija su to deca na ulicama, čija se to deca tuku, čija to deca maltretiraju svoje vršnjake u školama, kako ih vaspitavamo, koliko im posvećujemo vremena. Najlakše je okriviti policiju i grad ili sud, ali za to što se dešava odgovornost je na svima nama. Kada se svako bude zagledao u svoju kuću, svoju porodicu i bliže okruženje, kada počnemo da prijavljujemo pojedince koji se nedolično ponašaju i provociraju nasilje, kada svoju decu uspemo da navedemo na pravi put i usmerimo na kvalitetne sadržaje držeći ih podalje od kriminala, kada se organizacije i institucije zadužene za to budu suštinski bavile iskorenjivanjem kriminogenog ponašanja, samo ćemo biti na pola puta. Takvi događaji su problem celog društva, tako da policija ne može biti usamljena u rešavanju tih problema. Potrebno je da policija, Grad i celokupno društvo funkcionišu kao jedno i da odlučno pred licem javnosti istupe sa iskrenom željom i posvećenošću da se zatre put kriminalu – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da će Grad i dalje pružati svaki vid podrške kako bi se nastavila akcija države u borbi protiv korupcije i kriminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari