Nevreme stiglo u Podrinje, Zlatiborski i Raški okrug: Evo kad se očekuje početak kiše i pljuskova sa grmljavinom u Beogradu 1Ilustracija Foto: M. P.

Grmljavinski oblačni sistem zahvatio je celo područje Podrinja, ali i južne delove Zlatiborskog i Raškog okruga, navodi RHMZ.

Kako RHMZ upozorava u naredna dva sata proširiće se na Srem i ostale delove zapadne i jugozapadne Srbije.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je večeras najnovije upozorenje. Oblačnost koja uslovljava pljuskove i grmljavinu iz zapadne i jugozapadne Srbije u naredna 3 časa zahvatiće Srem, krajnji jug Bačke i Šumadiju, a zatim u toku noći premeštaće se dalje na istok. Na području Beograda početak kiše i pljuskova sa grmljavinom između 22.30 i 23 časa.

Iz RHMZ-a navode da će u poslednjoj dekadi maja topla, vlažna i nestabilna vazdušna masa na području Srbije da uslovljava česte pljuskove sa grmljavinom, lokalno praćene gradom i olujnim vetrom.

– Danas posle podne i uveče (19.05.) očekuju se potencijalno jači grmljavinski oblaci, a večeras i u toku noći ka ponedeljku (19/20.05.) lokalno i veća količina padavina (20 – 40 mm), naročito u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji. Najmanja verovatnoća za pojavu nepogoda biće na severozapadu Srbije, kažu iz RHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari