Odbor za ekonomske odnose sa inostranstvom Privredne komore Srbije za ekonomske savetnike tridesetak stranih ambasada u Beogradu organizovao je posetu Pirotu.

Njima su u Korporaciji “Tigar” prezentovani potencijale opštine, Slobodne zone Pirot i Stare planine.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić rekao je da opština želi da se predstavi domaćoj i stranoj javnosti i privuče što veći broj investitora.

– Imamo dobre potencijale i infrastrukturu i spremni smo za svaku vrstu investicija. Opština pokušava da bude pravi partner investitorima i da ih ubedi da je jedna od najboljih za investiranje. U Slobodnoj zoni Pirot opština Pirot ima 13 odsto akcija i ovo je pravi primer javnog i privatnog partnerstva. U našem gradu rade “Tigar” i “Prvi maj”, dva najveća srpska izvoznika – rekao je Vasić.

Načelnik Pirotskog upravnog okruga Goran Stamenović rekao je da je ovaj deo Srbije u odnosu na druge krajeve slabije razvijen, ali da će u ovom regionu biti velikih infrastrukturnih radova, kao što su autoput na Koridoru 10, gasovod i modernizacija železnice.

Predstavnik Britansko-srpske komore u Beogradu Dušan Filimonović naveo je da britanski investitori pokazuju interesovanje za investicije u Srbiji, dok je Predstavnik Privredne komore Ruske federacije u Beogradu Jurij Buligin rekao da je Srbija interesantna za ruske kompanije i ulagače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari