Srbija između najrizičnijih zona za migrante

Savet Evrope upozorava na opasnosti za decu bez pratnje na granici sa Mađarskom i Severnom Makedonijom

Ostavite komentar


  1. Zašto bi nas uopšte trebalo da zanima sudbina te dece, kako su došla, bez bilo kakvih dokumenata, krijumčarenjem i slično, tako treba i da odu iz Evrope i to do poslednjeg, a to treba da važi i za odrasle migrante. Vrlo prosto, samo deportacije i remigracije.

  2. 90% njih laze za godine, jer je bolji tretman maloletnika, kao i manji rizik od krivicnog gonjenja. Godina rodjenja(cesto bez datuma!!!) se prihvata na dobar dan, sto razne organizacije krijumcara ljudi, koje se predstavlaju kao nvo(a neki su i u zvanicnim drzavnim organizacijama) obilato koriste i podrzavaju. Lepa se kinta tu okrece. Trgovina ljudima je danas isplatljiviji biznis od dopa, a male su sanse da se padne, a i kazne su mnogo blaze.

  3. A ko štiti građane Srbije od (skoro) svakodnevne torture od strane migranata?
    Svi znaju za to nego se prave ludi.
    Neka se vlasti provozaju autobusom od Beograda do Obrenovca i videće veličinu problema…a gde su ostali gradovi

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.