Srbija odbija konvenciju o kasetnim bombama

* Vučković: Sramotno je što je Srbija jedina zemlja u regionu koja nije potpisala Konvenciju o kasetnom oružju * Zajović: Postoji sumnja da država prodaje kasetne bombe zaraćenim zemljama * Ministarstvo odbrane i Ministarstvo spoljnih poslova bez odgovora na pitanje zbog čega Srbija nije potpisala konvenciju
Naša zemlja, iako teško pogođena u NATO bombardovanju, nije potpisala međunarodni dokument

Ostavite komentar


  1. Postoji sumnja da država prodaje kasetne bombe zaraćenim zemljama i da iz tog razloga ne želi da potpiše konvenciju. Ukoliko je to slučaj, onda i Srbija ima odgovornost za humanitarnu katastrofu koja se pogrešno naziva izbeglička kriza – smatra Zajović. ШТА ЗНАЧИ ОВА ИЗЈАВА, још ће бити да је СРБИЈА та која је изазвала рат и бомбардује Сирију??? Јер циљ ових жена да нас завију у црно, не разумем?

  2. Baš će Srbija da bombarduje kasetnim bombama NATO članice ili slabe i nezaštićene! Pogledajte ko ima moć, a nije potpisao konvenciju, pa ta pitanja postavljajte tamo. Ali, kad bi novinari znali da misle!

  3. Srbija odbija da potpise konvenciju jer po svom starom obicaju ceka ko ce im platiti vise, mrska Evropska Unija odn Brissell ili jos mrskiji NATO.
    Istovremeno se politicari iz Beograda navodno cude zasto je Srbija u svemu pozitvnom uvek zadnja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.