Zastava SrbijeZastava Srbije foto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Srbija je u Kini osvojila prestižnu nagradu „2021 Stars Awards“, koju dodeljuje specijalizovani turistički magazin „Travelling Scope“ u kategoriji destinacija „sa najboljim kulturnim i istorijskim nasleđem“, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Prestižnu nagradu Srbija je dobila na osnovu glasova čitalaca i kineskih influensera koji su interneta glasanjem ukazali na najbolje svetske destinacije, a na listi su se, pored Srbije, našle još i Švajcarska, Portugalija, Irska, Japan i brojne druge zemlje.

Magazin „Travelling Scope“ je profesionalni turistički magazin osnovan 1980. godine i distribuira se širom Kine, a obrađuju najaktuelnije teme iz sveta turizma, praćene izuzetnim vizuelnim sadržajem, navodi TOS.

Osvojena nagrada će pomoći povećanju vidljivosti Srbije, kao turističke destinacije, na kineskom tržištu, na kome Turistička organizacija Srbije i dalje vrši kontinuiranu promociju, ali i sprovodi sastanke sa svim ključnim partnerima kako bi imala što bolju poziciju kada se ponovo intenziviraju putovanja sa ovog za Srbiju izuzetno značajnog tržišta, navedeno je u saopšptenju.

U TOS očekuju će Srbija „biti jedna od prioritetnih destinacija za putovanja kineskih turista“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari