Srebrenica je jedna od najvažnijih tema naše epohe

Ivica Đikić, hrvatski novinar, književnik i scenarista

Ostavite komentar


  1. „teško se može pomoći onome tko iz nacionalističkih i iracionalnih pobuda odbija vjerovati u dokazane činjenice.“ Hegelovi „đaci“ ne veruju u nikakve činjenice…“tim gore po činjenice“! Šta je za Srbiju stvarno tragično („tragično“ je preslaba reč)? Što ta „asanatorska“ elita koja vlada od Gazimestana 1987-2020 i sada kada je dovela zemlju u stanje da se „osržava“ pomoću veštačkih pluća, veštačkog srca….znači zemlja je na ŠTAKAMA i oni takvu zemlju dalje MILITARIZUJU. Kakvu budućnost može imati takva zemlja? Reč „tragično“ je preslaba…

  2. Kako, Bre ‘napravi’?!
    Zar to nije onaj seseljev Pitomac koji vam je dosao da klanja u Srebrenicu, da ga tamo ‘grlite’ i gadjate kamenjem?
    Sta bi ste jos, … da ga zadrzite?
    Samo napred!!!

  3. Mislim da nije tesko „predviđati što će učiniti srpske vlasti“ po pitanju Srebrenice. Za sad negiranje jos uvek donosi glasove pa ce tako i ostati, ali kad se „steknu istorijske okolnosti“ vlasti ce se istinski, dakle iskreno i otvoreno suociti s onim sto je u Srebrenici uradjeno i proglasiti drzavni neradni praznik u trajanju od tri dana s vatrometom i svecanom akademijom „Noz, zica, Srebrenica“. Osim, naravno, ako se ispostavi da nesto drugo moze doneti vecu kintu.

  4. Hrvati su „resili“ sve u vezi sopstvenih zlocina i genocida koji su pocinili. „suocili se“, „pokajali“, „iskorenili“ ustastvo, „kaznili“ odgovorne, „podigli“ svest svojih gradjana u vezi zlocina koje su pocinili, „postuju“ prava onih Srba u Hrvatskoj koji su preziveli i opstali… Te sada mogu da se bave srpskim zlocinima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.