Sremska Mitrovica: Raspisan javni poziv za dodelu energetskih vaučera 1Foto: mitrovica.info

Sremska Mitrovica je jedan od prvih gradova u Srbiji koji je uveo energetske vaučere za predstojeću zimu. Njihova vrednost iznosiće maksimalno 10.000 dinara, a ko ima pravo na korišćenje odlučiće stručna komisija.

Povodom Odluke o Javnom pozivu o dodeli subvencija u vidu energetskih vaučera za građane Sremske Mitrovice, održana je pres konferencija na kojoj je načelnik Dražen Riđošić objasnio da je ogrev značajno skuplji u odnosu na prošlu godinu, i samim tim manje dostupan građanima, prenosi Sremskomitrovački portal.

Subvencije predstavljaju jedan od mogućih vidova olakšica onim najugroženijim.

Kako je rekao, Grad Sremska Mitrovica doneo je odluku o raspisivanju Javnog poziva za dodelu energetskih vaučera za građane, a ko ima pravo na korišćenje odlučiće stručna komisija od pet članova.

Jedan od uslova konkursa jeste da građani imaju prebivalište na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, drugi uslov je da mesečni prihod ne prevazilazi iznos od 25.000 dinara po članu domaćinstva.

Vrednost vaučera je 10.000 dinara, a izuzetno za građane koji ostvaruju pravo po Uredbi o energetski ugroženom kupcu maksimalno je 3.000 dinara.

„Vaučere mogu da koriste za plaćanje računa izdatih od strane JKP Toplifikacije i za refundaciju troškova za kupovinu drveta, uglja, peleta, briketa. Naši građani kada budu podnosili zahtev tj. popunjavali obrazac treba da dostave i račune isključivo iz 2022. godine, da bi opravdali gde su izvršili kupovinu ogreva. Sve informacije mogu da dobiju u Uslužnom centru, na oglasnim tablama Centra za socijalni rad Sava, kao i na internet stranici Grada i putem medija. Dokumentaciju dostavljaju poštom ili lično. Zamolio bih sve građane da to počnu od 5. decembra, tj. od ponedeljka“, objasnio je Riđošić.

Konkurs traje do 15. decembra 2022. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari