SSP Zrenjanin traži besplatne udžbenike za sve osnovce 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (arhiva)

Gradski odbor SSP Zrenjanin zatražio je danas bepslatne udžbenike za sve osnovce na terotiriji grada Zrenjanina, navodeći da komisija za izradu budžeta treba da planira taj trošak za 2023. gpdinu.

U ovoj stranci podsećaju da osnovnu školu pohađa 10.740 učenika na teritoriji grada zrenjanina, a da je za obezbeđivanje besplatnih udžbenika potrebno 101 milion dinara iz budžeta, po maloprodajnim cenama.

„Lokalna vlast tvrdi da je budžet grada Zrenjanina planiran na principu efikasnosti i ekonomičnosti, pa su zarad toga za 2023 godinu isplanirali trošak reprezentacije ni manje ni više nego 32 miliona i 475 hiljada dinara. Da li je to racionalno trošenje ili bahaćenje, pitamo. Novca u budzetu ima, ali se mora zaustavitaviti pljačka budžeta kroz nameštene tendere i razne kombinacije podobnih iz aktuelnog režima“, poručuje predsednica GO SSP Zrenjanin Sonja Pernat.

Ona podseća javnost da je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost, a osnovno obrazovanje je početak tog puta.

„SSP je pokrenuo Inicijativu da se svim osnovcima obezbede besplatni udžbenici i sigurni smo da će nas građani podržati u našoj nameri“, dodaje Sonja Pernat.

Više vesti iz ovog grada ćitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari