Šta donosi novi Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju

Ostavite komentar


  1. Влада је завукла руку у касу ПИО и састав УО фонда ПИО говори да овај режим хоће и воли да контролише све токове новца па и власништво пензионера – пензије а то значи онај ко може да ти повећа пензије он може и да ти смањи у огледалу дискреционог права Владе. Молим какве везе пензионери имају са буџетским системом нису они уплаћивали доприносе у буџет, Стварно нисам у стању да опишем овакав поступак Владе према пензионерима.

  2. „Buduće penzionere sigurno će obradovati novina koja se odnosi na obračun penzija za poslednju godinu radnog staža. Ova opaska se posebno odnosi na one koji odlaze u penziju početkom godine – oni više neće morati da čekaju tri meseca na zvanične statističke podatke o prosečnoj godišnjoj zaradi, već će se kao osnova za obračun uzimati prosek mesečnih primanja za januar te godine pomnožen sa 12.“- kada je prosečna plata najmanja. A što ne uzmu za decembar kad je najveća- da im ne bude previše?

  3. Očigledno je da država Srbija ulazi u sve veću dužniku krizu i da je neminovno da dodje do promene političkog i ekonomskog sistema, a ne da avnojevsko boljševika oligarhija i dalje sisa krv ovom napaćenoj i zastrašenom narodu.

  4. Posle ove izmene zakona bas me interesuje ko je LUD da uplacuje ceo iznos plate u PIO fond? Ako niste znali UPRAVO OVAKO se unistava PIO fond, koji je i ovako bio na klimavim nogama.

    1. Uništavanje PIO fonda je i cilj ovakvih rešenja. Što da sredstva fonda ne podele između sebe, a vi što ste ga stvarali ko vas šiša jer je većina naša i mi glasamo na zvonce uvek kako treba

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.