Šta pišu nemački mediji o odluci Vlade Srbije o Rio Tintu?

Ostavite komentar


  1. Litijum će se iskopavati u Srbiji, pitanje je samo, kome je ovo bilo u interesu?!
    Za ovako nešto postoji referendum, a ne šačica političara ili blokade puteva.

  2. Gledaju samo svoj interes. A nama treba da unište zemlju da bi oni disali čist vazduh!!!! I „malo“ profitirali.

  3. Samo neka Rio Tinto ide u svoju Australiju, i da nikada vise ne pomisle da dodju u Srbiju.

  4. Ima u Nemačkoj sasvim dovoljno litijuma pa neka ga oni kopaju/isparavaju kod svoje kuće dvoličnjaci jedni.

  5. „Penjah se ja uz vaše uže, umalo se uže ne pretrže…“
    Da si živa i zdrava Evropo i tvoja „demokratija“! Licemeri i prevaranti!

  6. Isti ti Nemci ne žele Ruski gas iako im je preko potreban iz čiste pakosti prema Rusima.Takođe ove godine zatvaraju i poslednje nuklearne elektrane zbog navodnog straha od havarija.Kasa nešto slično uradimo mi onda to tumače kao politiku.
    A što se tiče Australije drago nam je da su to protumačili kao osvetu za izbacivanje Đokovića.

  7. Ostaće bez jeftine sirovine. Tri posto od 2.4 milijarde evrova je velikih 72 miliona evrova koje će Srbija da izgubi u periodu od 30-tak godina iliti 2,4 miliona evrova godišnje, Samo Vi kopajte i preradjujte Litijum a Srbija će u zlatnom dobu baterije da plaća zlatom.

  8. Potpune dezinformacije,Nemci otvaraju rudnik u Portugaliji iako imaju vece rezerve litijuma u podzemnim bunarina(prirodnim)reke Rajne.Inace,procene rezervi litijuma u Srbiji je samo 2-3% svetskih rezervi.

  9. Prije big rekla da je Australija izbacila Djokovica zato sto je Dao podrsku demostrantima protiv RIO TINTA

  10. Samo vi nagadjajte i pisite neistine,mi ne zelimo na nasu stetu da vi zivite cistije i bogatije,dajte vi vas litijum na iskopavanje,mi nasu lepu zemlju ne damo!

  11. Nemci se prave ludi i naivni (a nisu oni tako naivni). Šarada u koju se oni uključuju svesno i puštaju maglu na maglu koju već imamo potvrđuje belosvetsku zaveru da nam uvale zlo za svoje dobro. Novak sa ovim nema veze i oni to znaju.

  12. Ali ovo uplitanje Novaka u ceo slucaj, pa pre ce biti da su ga izbacili iz Australije jer je podrzao proteste, nego da je nasa Vlada izbacila Rio Tinto zbog njega. Ja mislio samo nas Informer lupa gluposti, kad evo i Nemci konja za trku imaju.

  13. Rio Tinto mars iz Srbije! Borbi nije kraj tek smo na pocetku. Prvo da promenimo vlast, a onda ce lako sve ostalo… Ova odluka vlade nije nikakva garancija, posle izbora mogu sve da vrate kao sto je i bilo!

  14. Sad i mi malo da ucenjujemo svet da vide kako je kad nas ucenjujte svakakvim glupostima

  15. Ako bi europejci temeljno prekopali francuske vinograde ili one lepe pejzaže i dvorce oko Rajne sigurno bi našli bar malo litijuma ….

  16. Zašto nećete da objavite ovakav komentar?
    “Zar ne bi bilo pametnije zabraniti postupke prerade rude koji zagađuju okolinu i time izbeći i ekološke katastrofe i odštete Rio Tintu. Pa kad osmisle ekološki prihvatljiv metod, dobro došli i povratite pare uložene u istraživanja. Ako se dobro sećam, zabrana izvoza rude jadarita već postoji, ili se varam? Zabrana ekspoatacije jednoj firmi i na određeno vreme je maska. Zabrana korišćenja prljave tehnologije obrade rude je nešto što nam niko ne može osporiti, zar ne?“

  17. Mira
    22. januara 2022. u 13.10
    Znači obrnu okreni sve se vrti oko Novaka?
    Mozda…samo ne ovako kako navode svabe. Nije Rio Tinto proteran zbog toga sto je Novak proteran iz Australije,vec je Novak proteran,zato sto je pruzio podrsku protestima protiv Rio Tinta!

  18. Najveći EVROPSKI rudnik litijum.
    Rudnik i litijum mogu ali Srbija nikako u Evropu.
    LicemUri bedni

  19. Kad se protestanti/“ekolozi“ /odreknu automobila, cigareta i ostalih zagađivača prirode, onda ću im verovati u dobre namere…

  20. Treba im litijum a za Srbe ih bole stojko.
    Pa šta drugo od naroda koji je izvršio najveći genocid nad mojim narodom.

  21. Ala lažete, nekoliko hiljada, nije bilo ni nekoliko stotina. Sad vam ne valja ni ovo, što su oterani, a ni kad su tu. Znate li šta hoćete? Ala vas Vule handri.

  22. Nista ostala su samo dva izbora. Ili kopanje po mocvarnoj Nemackoj ili bratstvo sa arapima. Ima nafte kolko ti bog oce samo ne bi oni da se arapi bogate. To je sustina.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.