Policija u Preševu uhapsila Bekima R. (38) iz sela Bukurevac, u preševskoj opštini, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.


Policija navodi da je Bekim R. prošle nedelje svojim taksi vozilom prevozio četiri državljana Pakistana, koji su državnu granicu između Makedonije i Srbije ilegalno prešli. Bekim R. trebalo je da preveze strane državljane od Preševa do Bujanovca, u čemu ga je sprečila policija. Njemu je određen pritvor do trideset dana. Državljani Pakistana su uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog nedozvoljenog prelaska državne granice i nezakonitog boravka u Srbiji, privedeni sudiji Prekršajnog suda u Preševu koji im je izrekao kazne zatvora u trajanju od po deset dana za zaštitnom merom udaljenja stranaca sa teritorije Srbije u trajanju od godinu i po dana.

Ovo je u poslednjih mesec dana osmi slučaj u kome zatvora dopadaju lica koja pokušavaju za novac da krijumčare ljude od Preševa do Subotice, uglavnom državljane Pakistana, Avganistana, Tunisa i Egipta.

Policija je zbog šverca robe prema Kosovu i Metohiji uhapsila Nenada S. (48) iz sela Ralja u opštini Smederevo, kao i Novicu N. (45) i Mladena M. (42), obojica iz sela Gornje Korminjane u opštini Kosovska Kamenica. Osumnjičeni su sa dva traktora pokušali ilegalno da prebace sa područja Bujanovca na područje Kosovskog Pomoravlja veću količinu piva i vina. Kako bi sprečila policiju da ih otkrije u prevozu robe, „trojka“ je na seoskom putu u selu Končulj postavila kolsku prikolicu i na taj način blokirala put. Osumnjičenima je izrečena kazna pritvora do osam dana, a zbog nedozvoljenog prelaska administrativne linije prekršajni sudija im je izrekao kazne od po 150.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari