Stamatović: Vratiti se u Pećku patrijaršiju

Ostavite komentar


  1. Ovaj covek je prolupao, kako moze da se nas Patrijarh vrati u Pecku Patrijarsiju kada je to zenski manastir gde su samo monahinje. Vidi se da ovaj xovek nema nikakva saznanja o kosovu , vec samo lupeta…

  2. Najispravniji čovek na političkoj sceni, samo što malo ljudi to vidi. Kad bi samo imao malo više vlasti u rukama…

  3. Tako je Milivoje! Istorijski povratak po ugledu na patrjarha Čarnojevića.

  4. Ideja je odlična,zagovaram je i sam godinama unazad. Ali, poštovani g.Stamatoviću,od te rabote nema ništa! SPC na čelu sa sadašnjim patrijarhom, duboko je odnarođena,pod velikim je uticajem politike i gleda samo vlastitu korist,tj. materijalnu dobit. Ne pročitah i ne čuh poslednjih "ohoho" godina da je pravoslavna crkva i njeno sveštenstvo učestvovala u bilo kakvom humanitarnom radu.Za lečenje dece prinuđeni smo da šaljemo SMS poruke ,jer je to u ovoj prokletoj avliji,prćiji od države, postao jedini način da pomognemo i omogućimo lečenje.Da ne bih bio pogrešno shvaćen- ne smatram da je lečenje dece u opisu posla i zadatak crkve,već države i njene zdravstvene službe.Jednostavno, moj je utisak da nemaju naše pope (naročito ovi visokog ranga,čast retkim,zaista retkim pojedincima) previše empatije prema bolesnoj deci,a ne vidim Bog zna kakvu njihovu aktivnost niti u bilo kojem drugom vidu humanitarnog rada. Ali zato vidim crkve i parohijske domove optočene mermerom,opasane zidinama,opremljene sigurnosnim kamerama ,a sveštena lica u najbesnijim i najskupljim automobilima na kojima mogu da pozavide i engleski lordovi ili nemački industrijalci. Nemaju oni mnogo dodira sa životom običnog čoveka i budite uvereni da svoj komfor ekstremno luksuznog života neće zameniti kosovskim isposništvom.

  5. Повратак, велики повратак свих и свуда! Пре свега повратак Срба и СПЦ на Космет, а потом повратак дијаспоре у Србију и припрема за повратак на просторе "западне Србије", преко Дрине и даље… без лажова и агената који продају маглу и тове се на рачун народа деценијама, манипулишући лажним паролама о "западним границама"! Браво за Милана Стаматовића и Здраву Србију!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.