Žarko Obradović, ministar prosvete u Vladi Republike Srbije prisustvovao je svečanosti u Oreovici povodom obeležavanja završetka radova na restauraciji zgrade iz 1836. godine u kojoj je smeštena četvorogodišnja Osnovna škola “ Heroj Rosa Trifunović”. U obnavljanje najstarijeg objekta na ovim prostorima koji se nalazi pod zaštitom spomenika kulture, JP Direkcija za izgradnju opštine Žabari uložila je oko tri miliona dinara

-Učinićemo sve kako bi svako dete, kako ovde u opštini Žabari, tako i u celoj Republici Srbiji imalo iste uslove za učenje, kao i kompetentne, kvalitetne, sposobne, edukovane i za nastavu spremne nastavnike. Deca koja pohadjaju nastavu u ovoj školi, treba da znaju da je njihova škola stara 108 godina i da ona ima istaknuto mesto u doprinosu obrazovanju u našoj zemlji. Na ovom mestu se nalazila i prva srpska ženska gimnazija, što je raritet svoje vrste, a sama zgrada postoji već 175 godina. To sve pokazuje koliko su Žabari i Oreovica doprineli obrazovanju u Republici Srbiji”, istakao je ministar Obradović.

On je u svom obraćanju zamolio roditelje da ne prepuštaju decu nastavnicima i školi već da aktivno učestvuju u obrazovanju svoje dece, da svaki roditelj svakog dana treba da pita svoje dete šta je učilo u školi i da li je bilo nekakvih problema jer će na taj način ceo proces obrazovanja biti unapedjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari