Žabari

Prvih 100 dana opštinske vlasti u Žabarima 2

Prvih 100 dana opštinske vlasti u Žabarima

Rukovodstvo opštine Žabari, u okviru drugog mandata koje je započelo u ovoj godini, uspešno je nastavilo sa realizacijom projekata koji su planirani u budžetu za 2020. godinu. Takođe, napravljen je i plan novih projekata za naredni period koji će umnogome doprinetu razvoju cele opštine.

Zamajac razvoja na svim frontovima 9

Zamajac razvoja na svim frontovima

Čelnici male opštine Žabari, ali i njeni građani, zadovoljni su ovogodišnjim učinkom lokalne samouprave, jer se radilo uspešno u svim oblastima. U prvom redu na dovođenju investitora, jer je otvaranje novih radnih mesta prioritet.

Čine sve za bolji život i privlačenje investitora 11

Čine sve za bolji život i privlačenje investitora

Od početka mandata 2016.godine, rukovodstvo opštine Žabari, uz pomoć Vlade Republike Srbije i nadležnih ministarstava, najveću pažnju poklanja realizaciji infrastrukturnih projekata, kako bi svim građanima omogućilo što bolje uslove za život.

Odneli kasu tešku preko 130 kilograma

Odneli kasu tešku preko 130 kilograma

U periodu od prošlog petka, posle 13 časova, do ponedeljka u šest ujutru, nepoznati lopovi izvršili su drsku krađu, tako što su iz pošte u Aleksandrovcu, opština Žabari, odneli metalnu kasu u kojoj se nalazilo preko 600.000 dinara.

Prijava zbog prisvajanja para meštana

Prijava zbog prisvajanja para meštana

Protiv Darka Đokića (42), predsednika Saveta Mesne zajednice Oreovica kod Žabara, požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio zloupotrebu odgovornog lica.

Prisvojio pare meštana

Prisvojio pare meštana

Protiv Darka Đokića (42), predsednika Saveta Mesne zajednice Oreovica kod Žabara, požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio zloupotrebu odgovornog lica. On se sumnjiči da je u periodu od 2009. do 2014. godine iskoristio službena ovlašćenja i, suprotno Statutu Mesne zajednice i važećim propisima, prisvojio preko 300.000 dinara sakupljenih od meštana na ime utrošene vode. On je radniku „Vodovoda“, koji je radio na održavanju seoskog vodovoda, naložio da napiše lažni izveštaj da je voda plaćena. Time je oštetio Mesnu zajednicu, a sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 300.000 dinara.

Ukrali 470.000 dinara u Žabarima

Ukrali 470.000 dinara u Žabarima

U Vlaškom Dolu kod Žabara, u noći između ponedeljka i utorka, trojica nepoznatih muškaraca upala su u kuću Ljubiše M. (44) i ukrali mu 470.000 dinara.

PrvaPoslednja