Stefanović: Intenzivan rad policije povodom provale stana novinarke 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija proteklih nekoliko dana intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja provale u stan novinarke Mreže za istraživanje koorupcije i kriminala Dragane Pećo.

Policija je identifikovala dve obijačke grupe koje „operišu“ u tom delu Beograda. 

Radi se na identifikaciji nekih lica, rekao je Stefanović novinarima posle otvaranja međunarodne konferencije o bezbednosti u saobraćaju.

Preduzećemo sve. Ne postoji ni trunka sumnje da će policija da uradi svoj posao i počinioce privede pravdi, izjavio je Stefanović.

Odgovarajući na pitanje o hapšenju državljana Srbije na grčkom ostrvu Zakintosu, gde su optuženi za ubistvo sa predumišljajem američkog mladića, Stefanović je rekao da nijedan od uhapšenih nije poznat policiji.

Nisu kažnjavani i ne radi se o licima iz kriminogene sredine, naveo je Stefanović.

On je dodao da je policija stupila u kontakt sa porodicama uhapšenih i da se ne zna kako će biti kvalifikovano krivično delo, jer je to stvar grčkog pravosuđa.

Slučaj Marović po zakonu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović danas je, povodom poternice koju je u maju preko Interpola Crna Gora raspisala za Svetozarom Marovićem, najavio da će MUP, bez sumnje raditi u skladu sa zakonom, „u slučaju da postoje svi preduslovi da se otkrije gde se on nalazi“.

Moramo da proverimo kakav je status te poternice. Nisam se bavio tim, rekao je Stefanović novinarima, posle otvaranja međunarodne konferencije o bezbednosti saobraćaja.

On je dodao da će policija, ako otkrije gde je Marović, „videti sa pravosuđem kakva je procedura dalje“.

Marović je u martu sa specijalnim tužilaštvom Crne Gore sklopio sporazum o prizanju krivice da je zloupotrebio položaj i opštinu Budva oštetio za više miliona evra, zbog čega je pravosnažno osuđen na tri godine i devet meseci zatvora.

Potom je otišao na lečenje u Beograd, ali se, posle pravosnažnosti presude, nije javio na izdržavanje kazne, pa je za njim raspsiana Interpolova potrenica.

Marovićev pravni zastupnik, advokat Zdravko Begović u maju je izjavio da se njegov branjenik, bivši predsednik državne zajednice SCG i funkcioner vladajuće Demokratske partije socijalista, duži vremenski period nalazi na lečenju u Beogradu u Bolnici za mentalno zdravlje.

Njegovo stanje je veoma ozbiljno, prima terapiju i pod stalnim je nadzorom lekala specijalista, rekao je tada Begović.

Stefanović: Monstruozna Kampanja

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocenio je danas list Kurir da vodi „monstruoznu i besomučnu kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, čiji cilj je da se on „pritisne i poklekne“, kako bi rekao da oni ne bi trebalo da plate porez.

Stefanović je, posle otvaranja međunarodnog skupa o bezbednosti saobraćaja, novinarima rekao da Kurir, zbog toga što kompanija koja mu je izdavač odbija da plati porez, već nedeljama svakodnevno plasira gomile kleveta i uvreda.

On je demantovao tvrdnje Kurira o pritiscima vlasti, i ukazao da svaki građanin, medij ili institucija moraju da plate, u skladu sa zakonom i iznosu koji odredi Poreska uprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari