Nebojša Stefanovicfoto FoNet/MOD Srbije

Ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je u svom video obraćanju povodom optužbi Dijalne Hrklaović, bivše državne sekretarke MUP-a, da je za rasvetljavanje svih krivičnih dela koji prate aferu Belivuk i veze državnog vrha, kao i same Hrkalović, sa kriminalnim strukturama, „vrlo važno da nadležni organi saznaju ko se krije iza kodnog imena „Šerif“ – i kakve to veze ima sa tabloidom Objektiv i njegovim suvlasnikom Aleksandrom Papićem.

Ministar odbrane (u tehničkom mandatu) Nebojša Stefanović, obratio se javnosti u formi video izjave u kojoj je odgovorio na poslednje optužbe koje je na njegov račun iznela Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP u svom prvom intervjuu nakon puštanja iz pritvora.

Hrkalović je još ranije u svojoj odbrani za optužbe za trgovinu uticajem, navela da je sva dela koja joj se stavljaju na teret izvršila po nalogu svog šefa – tadašnjeg ministra policije, Nebojše Stefanovića.

Nedavno je bivša državna sekretarka dala intervju za tabloid „Objektiv“ u kome još detaljnije govori o „nedelima“ Stefanovića i poziva na njegovu odgovornost.

Upravo se „Objektiv“ više puta dovodio u veze sa Stefanovićem a sada se ovaj list i njegov vlasnik našao na meti optužbi Stefanovića.

Naime, u svom odgovoru na optužbe Hrkalović, Stefanović je pozvao da nadležni organi saznaju ko se krije iza kodnog imena „Šerif“, odnosno ko je lice koje opisuje zaštićeni svedok Bojan Hrvatin protiv Belivukove grupe.

„Može se desiti da je to isti onaj Papić koji je 24. decembra 2020. godine išao u bunker kod Belivuka da mu nosi informacije da se sprema policijska akcija protiv njega. Vrlo važno je zbog sumnje da je to suvlasnik portala Objektiv Aleksandar Papić i vrlo je važno da istraga pokaže kakve su bile veze Objektiva, Papića sa klanom Belivuka“, naveo je Stefanović.

On je takođe naveo i da postoji veza imeđu Papića i Vladimira Đukanovića, advokata Dijane Hrkalović u slučaju optužbi za trgovinu uticajem.

„Upravo je Papić isplaćivao Vladimiru Đukanoviću mesečno 240.000 dinara“, dodao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Objektiv, Papić i Đukanović sklapaju medijsku mašineriju i štite svoje biznis interese.

„Dijana Hrkalović besumučnim lažima pokušava da dobije milost ne bi li joj pomogli da dobije blažu kaznu i da kasnije bude postavljena u državnom sistemu, što naravno ne može da se dogodi. Veoma je važno da pobedi istina i da u Srbiji vlada vladavina prava za koju se zalaže Predsednik Vučić i SNS“, naveo je Stefanović.

Podsetimo, pomenuti tabloid Objektiv ranije se dovodio u vezu sa Nebojšom Stefanovićem i pisao izrazito pohvalno o radu ministra odbrane, pa čak i u njegovu odbranu dok se Stefanović nalazio na meti kritika zbog afere „Krušik“. Ubrzo se razotkrilo da je suvlasnik Objektiva Aleksandar Papić, koga Stefanović sada pominje u negativnom kontekstu – zapravo kum Nebojše Stefanovića.

Ipak,sa razvojem političke situacije i udaljavanjem Srpske napredne stranke od ministra odbrane, i Objektiv je promenio „uređivačku politiku“ prema Nebojši Stefanoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari