Stefanović: Stanje u vojsci bolje nego što je bilo 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/JOVO MAMULA/EV

Ministar odbrane Nobojša Stefanović izjavio je da je „srećan i ponosan što vojnici, podoficiri i oficiri dočekuju Novu godinu i božićne praznike uz veće plate“ i ocenio da su kritike sistema odbrane i izjave da je u vojsci loše – daleko od istine.

„Treće povećanje plata u poslednjih 14 meseci, koje iznosi osam odsto, a koje vojnici dobijaju od januara, nakon 17 odsto koje su dobili do sada, svakako nije za potcenjivanje, a značajno je više od mnogih drugih kategorija u našem društvu. Država je učinila sve, na čelu sa predsednikom Republike i vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem, prepoznala važnost i težinu poziva svakog našeg vojnika i za njih izdvojila najveća povećanja plata“, saopštio je Stefanović.

Dodao je da to još uvek nije dovoljno, niti je idealno, ali da je svakako neuporedivo bolje nego u vremenima kad su vojničke plate bile jedva u vrednosti minimalne zarade.

„Ljudi su bili i ostaće prioritet predsednika Srbije i Ministarstva odbrane, jer za razliku od njih, mi prepoznajemo i požrtvovanost i posvećenost i radimo na tome da naša Vojska bude i ponosna i snažna, jer samo takva garantuje snažnu Srbiju“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari